Új kreatív hobbira vágysz? Próbáld ki ezeket!

Írta: ,

Kreatív hobbija manapság nem csak azoknak van, akiknek kiemelkedő a kézügyessége, hanem azoknak is, akik vágynak az irodai munka után valamilyen másfajta tevékenységre. A DIY hobbi kikapcsol, megtornáztatja a jobb agyféltekét, és sok közülük kifejezetten stresszoldó hatású is. Ha szívesen belevágnál valami újba, akkor cikkünkből inspirálódhatsz!

Fonás, csomózás Kép forrása: buzzfeed.com

1/4 Fonás, csomózás

Ha szereted az egyedi ékszereket, akkor nem lesz nehéz belefeledkezned ebbe a kreatív hobbiba. Különféle fonós, makramézós és csomózós technikákkal csodaszép nyakláncokat és karkötőket tudsz készíteni. Ha látványosabb darabra vágysz, akkor válaszd a hatszálas fonást, vastagabb zsinórral elkészítve.

Technika: Először a jobb szélső hurkát tedd át baloldalra, és a bal oldali hurkát pedig jobbra, a másik hurka alatt. A középen lévő négy hurkát válaszd ketté, és a felsőt tedd középre. Ezután a jobb felsőt tedd le középre, a középen lévő négyet pedig mindig vedd ketté, 2-2 hurkára. Baloldalon felülről a másodikat rakd át jobbra, majd a baloldalon lévő felsőt hajtsd le középre. Ezt a folyamatot követve, mindig a másodikat hajtod át a másik oldalra, és a felsőt pedig le középre.

Karácsonyi dekor tobozból Kép forrása: etsy.com

2/4 Karácsonyi dekor tobozból

Ha te is szereted a dekorációt saját kezűleg elkészíteni, akkor válaszd az ünnep egyik legjellegzetesebb természetes díszítőanyagát. A fenyőtobozból készíthetsz koszorút, füzért, karácsonyfadíszt és megannyi apróságot.

Ha vannak már gyerekek a családban, akkor ezzel ők is kiélhetik alkotóvágyukat. A legszebb toboza a feketefenyőnek van, a kézműves világban is ezt használják a legtöbben. Be is festheted – ehhez az akrilfestéket javasoljuk, mert tartós és vízálló.

Fújhatsz rá műhavat, megszórhatod csillámmal, vagy kombinálhatod még egyéb természetes anyagokkal, mint narancshéj, fahéjrúd vagy raffia.

Rusztikus hobbi Kép forrása: etsy.com

3/4 Rusztikus hobbi

A kisebb nagyobb faágak, faszeletek melegséget kölcsönözhetnek otthonod egy-egy szegletébe, hiszen egy kicsit közelebb hozzák a természetet.

Érdemes kísérletezni, nem csak a rusztikus stílus rajongóinak, hanem azoknak is, akik hasznos és stílusos kiegészítőket szeretnének készíteni belőle saját kezűleg.

Az akasztó az egyik legtrendibb megoldás: kabátakasztó, ruhaállvány, sőt még konyhai tároló is megvalósítható.

Ha másban gondolkodsz, akkor teljesen elrugaszkodhatsz, és készíthetsz belőle akár asztalt, ékszertartót, polcot vagy képkeret is.

Színezz! Kép forrása: 4kraftykidz.com

4/4 Színezz!

Johanna Basford valószínűleg nem is sejtette, amikor megrajzolta különleges kreatív és meditatív színezőkönyvét, hogy hatására több millió ember fedezi fel majd a kreatív hobbi egyik új módját.

Lépj be a Titkos kertbe, kalandozz ösvényein az elbűvölő indák, virágok és levelek között!

Régebben csak a gyerekek színeztek, de ma már a felnőtteknek is megvan a lehetőségük, hogy kibontakoztassák kreatív énjüket. A tervezés, a minták színekkel való megtöltése és életre hívása kikapcsol, a színezés utáni nyugalmat árasztó elégedettség érzése pedig kifejezetten stresszoldó hatású.