Új kreatív hobbira vágysz? Próbáld ki ezeket!

Fodor Veronika
Írta: ,

Kreatív hobbija manapság nem csak azoknak van, akiknek kiemelkedő a kézügyessége, hanem azoknak is, akik vágynak az irodai munka után valamilyen másfajta tevékenységre. A DIY hobbi kikapcsol, megtornáztatja a jobb agyféltekét, és sok közülük kifejezetten stresszoldó hatású is. Ha szívesen belevágnál valami újba, akkor cikkünkből inspirálódhatsz!

Fonás, csomózás Kép forrása: buzzfeed.com

Ha szereted az egyedi ékszereket, akkor nem lesz nehéz belefeledkezned ebbe a kreatív hobbiba. Különféle fonós, makramézós és csomózós technikákkal csodaszép nyakláncokat és karkötőket tudsz készíteni. Ha látványosabb darabra vágysz, akkor válaszd a hatszálas fonást, vastagabb zsinórral elkészítve.

Technika: Először a jobb szélső hurkát tedd át baloldalra, és a bal oldali hurkát pedig jobbra, a másik hurka alatt. A középen lévő négy hurkát válaszd ketté, és a felsőt tedd középre. Ezután a jobb felsőt tedd le középre, a középen lévő négyet pedig mindig vedd ketté, 2-2 hurkára. Baloldalon felülről a másodikat rakd át jobbra, majd a baloldalon lévő felsőt hajtsd le középre. Ezt a folyamatot követve, mindig a másodikat hajtod át a másik oldalra, és a felsőt pedig le középre.

Karácsonyi dekor tobozból Kép forrása: etsy.com

Ha te is szereted a dekorációt saját kezűleg elkészíteni, akkor válaszd az ünnep egyik legjellegzetesebb természetes díszítőanyagát. A fenyőtobozból készíthetsz koszorút, füzért, karácsonyfadíszt és megannyi apróságot.

Ha vannak már gyerekek a családban, akkor ezzel ők is kiélhetik alkotóvágyukat. A legszebb toboza a feketefenyőnek van, a kézműves világban is ezt használják a legtöbben. Be is festheted – ehhez az akrilfestéket javasoljuk, mert tartós és vízálló.

Fújhatsz rá műhavat, megszórhatod csillámmal, vagy kombinálhatod még egyéb természetes anyagokkal, mint narancshéj, fahéjrúd vagy raffia.