Új kreatív hobbira vágysz? Ezek közül próbálj ki egyet

Fodor Veronika
Írta: ,
Új kreatív hobbira vágysz? Ezek közül próbálj ki egyet

Kreatív hobbija manapság nem csak azoknak van, akiknek kiemelkedő a kézügyessége, hanem azoknak is, akik vágynak az irodai munka után valamilyen másfajta tevékenységre. A DIY hobbi kikapcsol, megtornáztatja a jobb agyféltekét, és sok közülük kifejezetten stresszoldó hatású is. Ha szívesen belevágnál valami újba, akkor cikkünkből inspirálódhatsz!

Fonás, csomózás Kép forrása: buzzfeed.com

Ha szereted az egyedi ékszereket, akkor nem lesz nehéz belefeledkezned ebbe a kreatív hobbiba. Különféle fonós, makramézós és csomózós technikákkal csodaszép nyakláncokat és karkötőket tudsz készíteni. Ha látványosabb darabra vágysz, akkor válaszd a hatszálas fonást, vastagabb zsinórral elkészítve.

Technika: Először a jobb szélső hurkát tedd át baloldalra, és a bal oldali hurkát pedig jobbra, a másik hurka alatt. A középen lévő négy hurkát válaszd ketté, és a felsőt tedd középre. Ezután a jobb felsőt tedd le középre, a középen lévő négyet pedig mindig vedd ketté, 2-2 hurkára. Baloldalon felülről a másodikat rakd át jobbra, majd a baloldalon lévő felsőt hajtsd le középre. Ezt a folyamatot követve, mindig a másodikat hajtod át a másik oldalra, és a felsőt pedig le középre.

Színezz! Kép forrása: 4kraftykidz.com

Johanna Basford valószínűleg nem is sejtette, amikor megrajzolta különleges kreatív és meditatív színezőkönyvét, hogy hatására több millió ember fedezi fel majd a kreatív hobbi egyik új módját.

Lépj be a Titkos kertbe, kalandozz ösvényein az elbűvölő indák, virágok és levelek között!

Régebben csak a gyerekek színeztek, de ma már a felnőtteknek is megvan a lehetőségük, hogy kibontakoztassák kreatív énjüket.

A tervezés, a minták színekkel való megtöltése és életre hívása kikapcsol, a színezés utáni nyugalmat árasztó elégedettség érzése pedig kifejezetten stresszoldó hatású.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján