Több mint tégla, Yntelligens építkezés

Szendrey Adrienn
Írta: ,
Több mint tégla, Yntelligens építkezés

Az Ytong építési rendszerrel intelligens szerkezeti megoldást kínálunk. Az Ytong termékek használatával egyrétegű energia hatékony, környezetbarát korszerű falazatok építhetők, ezáltal a kiegészítő hőszigetelések idő és költség vonzata megtakarítható. (X)

Az Ytong Lambda 37,5 cm termék használatával a követelményekhez képest is magasabb hőszigetelő képességű falakat (U=0,22 W/m2K) építhetünk úgy, hogy eközben nem generálunk - az esetleg rosszul megválasztott kiegészítő hőszigetelés miatt - páratechnikai problémákat sem. Az Ytong Lambda 50 cm széles elemeivel már (U=0,16 W/m2K) hőszigetelő képességű falazatok építhetők egyetlen munkafolyamattal. Így az innovatív termék alkalmazása hosszútávon fenntartható és értékálló befektetést biztosít.

És miért yntelligens?

3D hőszigetelés

A falazat hőszigetelő képességének akkor is fontos szerepe van, ha a falszerkezet kiegészítő hőszigeteléssel készül. Az Ytong elemek a „tér minden irányában” azonos mértékben hőszigetelnek, így a hőhidak, a páralecsapodás és a penészedés ellen egyaránt védelmet nyújt. Az intelligens falszerkezet biztosítja az normál falvastagság mellett a lehető legkisebb hőveszteséget, ami egyaránt megfelel a szigorú energetikai előírásoknak.

Intelligens páraszabályozás

Az optimális lakóklíma mindenkinek mást és mást jelent. Abban azonban egyetértünk, hogy ezeknek fontos eleme az egészséges légkör, ami magába foglalja a megfelelő páraviszonyokat és a környezetazonos alapanyagokat is. Az Ytong anyagszerkezete természetes páraszabályzóként működik, ásványi alapanyagai (mész+homok+víz) miatt, egészséges lakóteret biztosít. A lakókomfortunk szempontjából az év egészében, így a nyári időszakban egyaránt fontos, hogy a belső terek kellően védettek legyenek a nyári túlmelegedés ellen. Az Ytong hőtároló képessége ellenáll a nappali hő sokk hatásának, valamint éjszaka kellő mértékben visszahűti magát, így a belső tér hőmérséklete mindig közel azonos marad.

Stabil terhelés, teherbírás

A pórusos jó hőszigetelő képességű anyag és a nyomószilárdság látszatra ellentmondásos fogalmak, de az Ytong alapvetően teherhordó falszerkezet. Ez az optimális nyomószilárdság akár 2 szintes családi ház kivitelezésére is biztonságos megoldás. Az elemek nyomószilárdsága nemcsak teherhordó szerkezet építésére felel meg, de lakáson belüli nagyobb súlyú tárgyak rögzítésére is maximálisan alkalmas az erre a célra gyártott műanyag dübelek segítségével (bojler, konyhai felső szekrény stb.)

Környezettudatos gondolkodás

A Xella Magyarország Kft. számára az ökológia fogalma egyet jelent a felelősséggel. Földünk természetes alkotóelemei - homok, mész - felhasználásával egy új környezetet, infrastruktúrát valósítunk meg. Természetesen törekszünk arra, hogy minél kíméletesebben és hatékonyabban használjuk fel természeti forrásainkat, átgondolva, figyelembe véve a törvényi és normatív szabványokat. Büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan innovatív terméket fejlesztettünk ki, mely élenjáró szerepet tölt be a hőszigetelési piacon, - egyedi anyagszerkezete miatt – optimális megoldást nyújtva az energiatudatosan gondolkodó vásárlóknak. Mára alapvető feltétel, hogy környezettudatosan cselekedjünk, és ez vonatkozik az új társas házak, okos családi házak építésére is. A természetes alapanyagok, az alacsony előállítási energiaszükséglet, a kikerülő melléktermék nélküli gyártás és felhasználás mind a természeti környezet terhelésének csökkentését jelenti.