Tavaszváró kézműves ajtódíszek

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Egyre inkább érezteti pozitív hatásait a várva várt tavasz, s bizony otthonukba sem árt becsalogatni ezt a különleges hangulatot. Erre a célra – többek között – az egyedi, tavaszváró ajtódíszek is kiválóak.

Színezd újra

A szürke, unalmas hétköznapokat színezhetjük újra ezzel a tarka, tavaszi ajtódísszel.

A dekoráció alapjához Bäer Anikó kézműves egy vastagabb kartonlapból körformát vágott ki, amire egy rétegben Polifoam csíkokat tekert, ezzel biztosította az alap vastagságát.

Széles ragasztószalaggal tüntette el a hepehupákat, végül farmeranyaggal biztosította az alap egységességét, feszességét.

Az előkészített alapra natúr vászonanyag került, amire Anikó különböző vastagságú és színű cérnákat, fonalakat tekert. 

„A kopogtató belső ívére szárított zuzmót és változatos színekben elkészített, horgolt virágokat ragasztottam. A virágok között színes fagyöngyök kaptak helyet.” – teszi hozzá. Utolsó lépésként színes ceruzákkal és rügyező gallyakkal gazdagította a látványt. 

Megvásárolható itt: meska.hu

Tavaszi ébredés

A következő ajtódísz alapja hagyományos szalmakoszorú, aminek először széles, lapos formát adott Anikó, kiemelve ezzel a megszokottól eltérő kinézetet.

A forma testre szabása után textillel eldolgozta a felületet, így egységes és könnyen kezelhető alapot kapott.

Erre kerültek a fehér szárazbabok, amiket egyesével ragasztott a helyükre.

„Az aprólékosan elkészített koszorúra lali terméseket, nejlonharisnyából készített leveleket, mogyorószínű fonalból horgolt virágokat, zuzmót és apró fehér művirágokat ragasztottam.” – ismerteti Anikó a dekorációs folyamatot.

Utolsó lépésként a koszorú tökéletes és bájos hangulatát egy kedves csipke masnival biztosította. 

Megvásárolható itt: meska.hu