Szuper egyedi füzetborítók – Csináld magad ezt is!

Írta: ,

Akár neked, akár a gyerekednek van szüksége jegyzetfüzetre, nem kell, hogy a lehető legdrágábbakat vásárold be ezekből, amelyeket a grafikáik miatt kell megfizetni. Elég, ha egyszerűbb füzetet választasz magadnak vagy a gyermekednek, és DIY módon kidekorálod. Mutatunk néhány szuper ötletet, amellyel ezt megteheted!

Színes ragasztószalagok Kép forrása: pinterest.com

1/7 Színes ragasztószalagok

A színes és mintás ragasztószalagok szuper megoldást jelentenek, ha látványos és gyors módon szeretnél valamit kidekorálni.

Vásárolj néhányat ezekből a szalagokból, és készülhetnek is az egyedi füzetek!

Ragaszthatsz vízszintes, függőleges vagy akár átlós csíkokat is egymás mellé, de akár apró négyzeteket és háromszögeket is vághatsz a szalagokból, hogy a borítókat mozaikszerűen díszíthesd.

Metálfényes Kép forrása: gurl.com

2/7 Metálfényes

Az egyszerű, fehér borítós füzeteken remekül mutat majd, ha metálfényű festékekkel díszíted ki ezeket.

Pöttyözd, csíkozd a füzetek borítóját, vagy írj rájuk feliratokat, rajzolj rájuk apró mintákat, vagy akár kombináld ezeket.

Igazán trendi füzeteket kapsz végeredményül, arról nem is beszélve, hogy garantáltan egyedieket!

A kedvenc magazinod Kép forrása: homesthetics.net

3/7 A kedvenc magazinod

Igazán csajos füzetborítókat készíthetsz néhány akrilfesték és a kedvenc magazinod segítségével.

A füzeted borítóját először is fesd le egy alapréteggel, majd ha megszáradt, a magazinból választott klassz képeket vágd fel kisebb háromszögekre, majd ragaszd fel ezeket a füzeted elejére tapétaragasztóval.

Ha ez is megszáradt, az üresen maradt területeket befestheted akár más színűre is, ahogy kedved tartja.

Varrj borítót! Kép forrása: allpeoplequilt.com

4/7 Varrj borítót!

Cserélhető, egyszerűen tisztítható, mosógépbe dobható füzetborítót varrhatsz, amelynek az egyik nagy előnye, hogy ha betelt a füzeted, akkor elég ráhúznod egy másikra.

A borító készülhet úgy, hogy kívül és belül is legyenek rajta zsebek, így akár az írószereket, számológépet és egyebeket is rárakhatod.

A borítót varrhatod egyféle anyagból vagy akár foltvarrásos technikával több színből is.

Vízfesték Kép forrása: eighteen25.com

5/7 Vízfesték

Szintén egy gyors, mégis nagyon egyedi és mutatós módszer, ha vízfesték segítségével dekorálod a füzetek borítóját.

Ehhez először be kell vonnod a füzeteket vastagabb fehér papírral, majd ezekre ejtened néhány színes pacát, amelyeket vízzel össze kell mosnod.

Ha eke megszáradtak, fekete vagy fehér festékkel írhatsz rájuk különböző szövegeket, idézeteket, dalrészleteket, amelyek fontosak a számodra.

Hímezd ki! Kép forrása: lanaredstudio.com

6/7 Hímezd ki!

A geometriai minták nagyon népszerűek mostanában a lakásdekorációban, és ezeket bátran használhatod a füzetek díszítésénél is.

Az egyszínű füzetborítókat látványosan dekorálhatod úgy, ha hímzőfonalakkal különböző alakzatokat varrsz rájuk.

Ezeket úgy készítsd, hogy lebontod őket egyszerű geometriai egységekre, mint a négyzetek, háromszöget, és ezekből mozaikozod össze a kész ábrát.

Táblafesték Kép forrása: eslamoda.com

7/7 Táblafesték

Kedvenc táblafestékünkkel a füzeteket is lefesthetjük, majd száradás után egy fehér filc segítségével varázsolhatjuk egyedivé.

Ha iskolás gyermekednek készítesz ilyen technikával füzetet, akkor a tantárgyakra jellemző dolgokkal díszítsd a borítókat, ha pedig magadnak, írj rájuk idézeteket, rajzolj mandalát vagy csipkemintát, de akár apró kis motívumokkal is dekorálhatsz.