Ne adj ki érte pénzt! 8 háztartási kiegészítő, amit újrahasznosított tárgyakból elkészíthetsz

Fehér Dia
Írta: ,

Egy csomó olyan dolog található a lakásban, amit sokan inkább kidobnak, pedig egy kis idő és energia ráfordításával igazán egyedi kiegészítőket lehet belőle csinálni. Az internet ebben az esetben is a barátod lehet, hiszen számtalan jobbnál jobb ötletet lehet ellesni Pinterestről, Instagramról és Youtube-ról. Ha már selejteztél, vagy most fogsz hozzálátni, érdemes kreatívan hozzáállni a pakoláshoz és megtartani néhány régi eszközt, amit már nem feltétlenül használnál fel az eredeti céljának megfelelően, viszont kicsit felújítva akár egy eddig kihasználatlan funkcióval is elláthatod. A használt autógumiktól kezdve a CD-ken, csempén át egészen a régi komódig bármit újjá tudsz varázsolni, csak egy kis kreativitás kell hozzá!

Ez az egyik legegyszerűbb tipp mind közül. Nem kell mást tenned, mint vízálló festékkel lekenned az üres, előzőleg alaposan kimosott konzervdobozokat, aztán mehetnek is bele a fűszernövények, virágok, kicsi tuják vagy éppen pozsgások.

Akár szalagokkal, ragasztható díszekkel is kicsinosíthatod a dobozt!

Így nem landol a kukában, mégis szuper új funkciót adsz neki, ami a teraszon és a konyhában is remekül mutat!

A különleges hatás érdekében pedig a képen látható módon össze is nyomhatod őket a festés előtt, így még egyedibb lesz a végeredmény!

A régi CD-ket senkinek nincs szíve kidobni, de miért is ne nosztalgiázhatnál kicsit?

Remek ötlet, ha összetöröd a CD-ket, majd pedig egy tálcára ragasztod a darabokat.

A mozaikok közötti hézagot pedig elég akrilfestékkel kitöltened, úgy is szuper lesz a végeredmény!

Akár ékszertartó tálka is készülhet ilyen módon, de egy megunt kaspót vagy képkeretet is feldobhatsz ezzel a módszerrel!

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba