Ne dobd ki! Így készíts praktikus dekorációt a régi ablakkeretből

Bodnár Alexa
Írta: ,

A régi ablakkereteket nem kell feltétlenül kidobásra ítélned, hiszen számos DIY megoldás létezik, amelyekben tökéletesen hasznukat veheted. Ha szereted a vintage stílust, néhány egyszerű trükkel csodálatos lakásdekorációt készíthetsz magadnak egy régi keretből. Összegyűjtöttünk néhány klassz és hasznos tippet, hogyan adj új értelmet a régi kereted életének.

Öröknaptár Kép forrása: thistlewoodfarms.com

Egyszerre lesz szobadekor és nagyon hasznos holmi is az ablakkeretedből, ha egy táblafestékkel lefestett falapot teszel mögé.

Ezen krétával tudod majd jelölni az aktuális napokat, hónapokat, és készítheted ide a feladatlistát, felírhatod mit kell vásárolnod és hasonlók.

Ugyanilyen technikával, egy kisebb keretből a kamrába vagy a konyhába készíthetsz menütáblát is.

Gallyak az üveg mögött Kép forrása: etsy.com

Néhány szép gallyal vagy vesszővel készíthetsz dekorációt, ha az ablakkeretedben üveg is van. Az ágakat jól tisztítsd meg, majd néhány szeg segítségével akaszd fel a falra egy csokorban.

Ezt dekorálhatod pillangókkal, madarakkal, origami darukkal, szalagokkal, de akár minden évszakban az adott időszakra, ünnepre is szabhatod.

Ezután csak elé kell akasztanod az ablakkeretet, és kész is a csodás dekorációd. Ha még extrábbat szeretnél, akkor a gallyakra vagy a keretre szerelj egy fényfüzért is.