Ne dobd ki a WC papír gurigát! Szuper csináld-magad írószertartók

Írta: ,

Akár az otthoni íróasztalodon vagy az irodában neked, akár a kisgyerekednek van szüksége írószertartóra, nem kell feltétlenül a boltban vásárolnod ehhez egy eszközt, hiszen te magad is készíthetsz szuper, egyedi tartót. Éppen ezért most mutatunk néhány ötletet, amelyekből inspirációt gyűjthetsz, hogy elkészíthesd a saját írószertárolódat!

Mérce Kép forrása: eighteen25.com

1/6 Mérce

A már régi, esetleg törött szétnyitható, fából készült mérce vagy mérőszalagnagyon klassz alapanyag lehet az írószertartó elkészítéséhez.

Szedd lapjaira a mércét egy ilyen tárolóhoz, majd ezeket ugyanolyan magasságig fess át egy színes akrilfestékkel, vagy fesd akár az egészet ombre hatású színátmenetesre.

A megszáradt lapokat ragaszd kör alakba szorosan egymás mellé egy ragasztópisztoly segítségével, ezután pedig már fel is töltheted tollakkal és ceruzákkal.

2/6 A legcukibb tároló

Ha nem a szuper kézügyességedről vagy híres, akkor is készíthetsz magadnak egyedi tolltartót, amihez csak papírcsövekre, színespapírra és egy-két filctollra lesz szükséged.

Három különböző magasságú papírcsövet vonj be egyenként színespapírral, majd ha a ragasztó megszáradt, rajzolj rájuk cuki vagy mókás arcokat, de akár feliratokkal vagy apró mintákkal is kidekorálhatod a tartókat.

Ha elkészültél a díszítéssel, ragazd egymás mellé a csöveket, majd az egész tárolót ragasz egy táblára vagy kartonlapra.

Ha ’90-es évek rajongó vagy Kép forrása: projectgreenify.com

3/6 Ha ’90-es évek rajongó vagy

Ha imádod a retrót és a popkultúrát, akkor a neked való írószertartóhoz nem lesz másra szükséged, csak négy magnókazettára és egy ragasztópisztolyra.

A kazettákat illeszd egymás mellé négyzetalakban, majd a ragasztópisztollyal ragaszd őket egymáshoz.

Ha megszáradt a tartód, már használatba is veheted!

Zsírkrétás Kép forrása: apumpkinandaprincess.com

4/6 Zsírkrétás

Az írószereket elrendezheted akár írószerből készült tartóban is, ehhez pedig csak egy doboz zsírkrétát kell majd beszerezned.

A krétákat ragaszd egymáshoz kör alakban, száradás után pedig kösd át a tárolót egy darab spárgából vagy szalagból készült masnival.

Ha megvan az írószertartó tökéletes helye, már bele is pakolhatod az összes eszközöd.

Konzerves Kép forrása: idimin.berlin

5/6 Konzerves

Ha imádod a DIY dolgokat, akkor bizonyára lapul néhány konzervdoboz a hobbys szekrényedben, hiszen ezekből rengeteg hasznos holmi készülhet.

Ceruzatartót is konzervdobozból a legegyszerűbb készíteni, mégis a lehető legegyedibb tárolód lehet.

Ehhez egy szép, mintás papírra és tapétaragasztóra lesz szükséged, hogy decoupage-technikával bevonhasd a dobozodat.

A mi kedvencünk a térképes változat, de kísérletezz bátran a legkülönlegesebb mintákkal!

Eco-barátoknak Kép forrása: craftionary.net

6/6 Eco-barátoknak

Minimalista és egyben eco-barát tárolót készíthetsz magadnak egy kerámia tartóból és egy négyzet alakú parafa poháralátétből.

Ha a kerámiatartód belül nincs elválasztva, akkor egy darab műanyag- vagy falapot kell beletenned, amely elválasztóként funkcionál majd.

A tartó egyik oldalára ragaszd fel a parafa alátétet, amelyet vágj méretre, ha esetleg túl nagy.

Az írószertartó doboz egyik oldalába valóban a tollaid kerülnek majd, míg a másikba ültess egy apró, pozsgás növényt.

A parafa alátét azért kerül a tartó oldalára, hogy apró parafa-üzenőtáblaként használhasd majd.