Mit adjak a pasimnak? 11 férfias ajándék, amit saját kezűleg elkészíthetsz

Írta: ,

Férfiaknak ajándékot vásárolni nem egyszerű feladat. Főként, ha már túl vagyunk a kötelező körökön, tehát kapott már plüssmacit, parfümöt, pólót, könyvet, svájci bicskát és zoknit. Ha már tényleg nincs ötleted, de érzel magadban egy kis kreatív ambíciót, akkor válogass a következő, kifejezetten férfiak számára, saját kézzel elkészíthető ajándék ötletek közül!

Rubik-kocka rajongóknak Kép forrása: snowmancrafts.co

1/11 Rubik-kocka rajongóknak

Több mint negyven éve ismeri a világ Rubik Ernő találmányát. A háromdimenziós logikai játék egy kevés ragasztóval és néhány kinyomtatott fotóval gyorsan egyedivé tehető.

A közös emlékek nyomtatásakor csak arra figyelj, hogy a fotók megkapják a kockára jellemző hat árnyalatot (piros, kék, zöld, sárga, narancs és fehér)!

Persze ezt filctollak segítségével utólag is megteheted úgy, hogy minden kis négyzet szélét átrajzolod a megfelelő színnel.

Erre azért van szükség, hogy egyszerűbb legyen kirakni a házi Rubik-kockát.

Képkeret ezermestereknek Kép forrása: glaminati.com

2/11 Képkeret ezermestereknek

Minden férfi örül egy közös fotónak, amely feleleveníti a legszebb együtt töltött órák emlékét. A keret azonban még többet dobhat a hangulaton, ha az egyedi és kézzel készített.

Javaslom, hogy ne a párod szerszámkészletét használd fel erre a célra, inkább nézz szét egy barkácsboltban, hogy mi mindent ragaszthatnál össze egy szuper képkerethez. A villáskulcsok, csavarhúzók, méretes csavarok épp megfelelőek erre a célra.

Ha a párod szeret kerékpározni, akkor akár bicikli láncból is készülhet az egyedi ajándék, falra akasztós változatért egy rövidre vágott fékbowdent is felhasználhatsz.

A keret hátuljára mindenképpen valami erősebb anyagot válassz, ez lehet egy méretre fürészelt falap vagy farostlemez is.

3/11 Fűszerkeverék saját fantázianévvel

Igazi mázlista vagy, ha a párod szeret főzni! Támogasd abban, hogy gyakran kibontakozhasson a konyhában.

Különböző fűszerek összekeverésével egyedi ízharmóniát alkothatsz. Ha nem bízol az érzékeidben vagy a jól bevált fűszer keverékeket jobban kedveled, akkor válassz előre gyártottat.

A lényeg, hogy egy kis üvegbe töltsd ezeket, s címkézd fel egyedi, bohém elnevezésekkel, amit csak ti érthettek. Így lesz az egyszerű centucky csirkeszárnyból „Duna-parti első csók”csirkeszárny.

Titokzatos térképes meglepetések Kép forrása: coco29.com

4/11 Titokzatos térképes meglepetések

Szerettek közösen kirándulni? Térképből kivágott koordináta pontokból is készíthetsz egyedi emléket a párodnak.

Titokzatos, de a térképhez jobban értő férfiak számára GPS-koordinátákat is megadhatsz az első találkozásotok vagy az elsőként elcsattant csók helyszínével.

Egyedi csészék a közös kávézásokhoz Kép forrása: tumblr.com

5/11 Egyedi csészék a közös kávézásokhoz

A kávé sok mindenre felhasználható. Ha szerettek közösen kávézgatni, akkor most újabb dimenziókba röpítheted a rituáléitokat.

Néhány natúr fehér csésze és egy-két színes porcelánfilc segítségével egyedi kávés csészéket készíthetsz.

Ráírhatod a hét napjait, a neveteket, kedvenc idézetet vagy bármilyen személyes mondatot. Díszítsd kedved szerint! Rajzold rá a párodat kedvenc tevékenységeit, autót, otthont, amit csak szeretnél, hidd el, nagyon hálás lesz érte.

Csoda karkötő mesterembereknek Kép forrása: hometalk.com

6/11 Csoda karkötő mesterembereknek

Egy mágneslap, valamint egy kevés pamut felhasználásával elkészítheted ezt a profi szerelőknek és barkács mestereknek való karkötőt.

A mágneslap hobbi boltokban kapható, hajlítható, ezért tökéletesen megfelel a célnak.

Vond be vékony pamuttal (ráragaszthatod, de varrhatod is).

Tépőzáras vagy patentos változatban könnyen le és felvehető lesz.

 

Whiskys üveg a fürdőszobában Kép forrása: glamumous.co.uk

7/11 Whiskys üveg a fürdőszobában

Összeköltözés után a férfiak egy része azt érzi, kiszorul a fürdőszobából.

A helyiséget hirtelen elborító, számtalan kozmetikai termék és smink készlet mellett neki már csak egy fiók jut (vagy még az sem), ilyenkor érdemes meglepni valami igazán férfias ajándékkal.

Pumpás szappanadagoló és a kedvenc italának üvegét felhasználva ismét úgy érezheti, hogy van keresnivalója a fürdőszobában.

Az üveg címkéjét érdemes a papír boltokban kapható, egy-két réteg vízálló lakkal átfesteni, hogy még tartósabb legyen az ajándék.

Polcot gitárból Kép forrása: diyready.com

8/11 Polcot gitárból

Bolhapiacokon vagy aukciós weboldalakon olcsón hozzájuthatsz egy rossz gitárhoz, amit átalakíthatsz a lakás díszévé.

Barkácsboltokban mindent megkapsz hozzá: méretre vágott polcelem, szerelékek.

Díszítheted ledes mécsesekkel, kisebb növényekkel, fotókkal, de ideális és végre állandó helye lehet mobiltelefonnak, kulcsoknak is. A meglepetés és az öröm garantált!

Egyedi üzenő tábla sörös pasiknak Kép forrása: hative.com

9/11 Egyedi üzenő tábla sörös pasiknak

Egy kartonlap, táblafesték és fehér kréta megvásárlása mellett már csak néhény sörös kupakot kell összegyűjtened és készülhet is az egyedi üzenőtábla.

Ha a hátuljára mágneseket ragasztasz, akár a hűtőre is teheted.

Bőr karkötő Kép forrása: craftordiy.com

10/11 Bőr karkötő

Szintén hobbi boltban vásárolhatsz vagy interneten rendelhetsz bőrszalagot a kívánt méretben és színben.

A karkötő elkészítéséhez szükséges záró kapcsot is ugyanott beszerezheted.

A karkötőre szánt feliratot vagy dátumot magad is ráütheted egy alumínium lemezre, de egyszerűbb és gyorsabb megoldás, ha felkeresel egy gravírozással foglalkozó üzletet, akik elkészítik neked.

A bőrt speciális lyukasztóval vagy egy szöggel szúrhatod ki.

Kavics és ékszerdrót Kép forrása: craftaholicsanonymous.net

11/11 Kavics és ékszerdrót

Saját kertedben vagy a kedvenc parkotokban, közös nyaraláson gyűjtött követ is felhasználhatod ennek az egyszerű, ám mégis nagyszerű, férfias meglepetés elkészítéséhez.

Ha a kő meg van, akkor már csak nikkelmentes ékszerdrótot és egy kisebb fogót kell beszerezned. A díszítés már a fantáziádra van bízva.

Bőrszalagra fűzve pár perc alatt kész is a nyaklánc.