Mindenkiben egy kis művész lakik! Így hozd elő magadból

Bodnár Alexa
Írta: ,

Sokan felnőttként félnek belevágni egy új, kreatív hobbiba, mondván hogy ilyenkor már úgysem fejleszthető a kreativitás, és nehezebb tanulni is. Szakértővel beszélgettünk arról, hogy miért éri meg mégis felnőttként kreatív elfoglaltságot választani, és milyen előnyei vannak annak, ha ilyenkor állunk neki egy ilyen hobbit űzni.

Kleinhappel Frigyes, a Belvárosi Képzőműhely és Galéria vezetője és oktatója elmondta, hogy intézményükben rajzot, sokszorosító grafikát, festészetet és fotózást oktatnak, és ezeket a művészeti elfoglaltságokat sokan választják felnőttként kikapcsolódásnak.

Sokan először csak hobbiként kezdik űzni ezeket a művészeti tevékenységeket, de később észreveszik, hogy ez már nem is annyira hobbi a számukra, és inkább hivatásként kezdenek el gondolni rá. Tehát van, aki saját szórakoztatására választ egy ilyen elfoglaltságot, de később ez komolyabb lehet” – magyarázta a képzőműhely vezetője.

Meglátása szerint kétféle típussal találkoznak azok között a felnőttek között, akik kreatív kikapcsolódást választanak: van, aki tényleg komolyan gondolja, és fejlődni szeretne egy művészeti elfoglaltságban, míg mások számára ez sokkal inkább egy kreatív időtöltés.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba