Mesterember helyett – Barkácsolási segítség nőknek

Bodnár Alexa
Írta: ,

Lányként egy albérletben sajnos nincs rá mindig mód, hogy a főbérlőt riaszd, ha hirtelen meg kell szerelni valamit, és sajnos egy ezermester is elég drága luxus ahhoz, hogy egy leszakadt ajtógomb, egy kisebb repedés, vagy egy egyszerűbb bútorcsere miatt kihívhasd. De akkor mi tévő legyél? Ahhoz, hogy lányként is bele merj vágni a barkácsolásba, javítgatásba és felújításba, összeállítottunk egy listát néhány tippel, hogy hová tudsz segítségért fordulni az online térben, ha meg kell szerelned valamit.

Barkácsoldalak

Szerencsére már magyar nyelven is elérhetőek olyan weboldalak, ahol összegyűjtötték a legegyszerűbb barkácstippeket, amelyeket minden kezdő könnyedén elsajátíthat, hiszen a leírás mellett ábrákkal is illusztrálják a különböző fogásokat, praktikákat.

Kiindulásnak remek lehet a Barkácssuli oldala, ahol az útmutatók mellett tippeket, ötletek is találni, és a szerszámok használatára is megtanítanak.

Ehhez hasonló ötletgyűjtemény a BarkácsABC is, ahol az eszközhasználat és a lakásban bevethető trükkök mellett tippeket kaphatsz ahhoz is, hogy a ház körül hogyan javíts meg ezt-azt.

Ezermester-csatorna Kép forrása: buzzle.com

Ha annyira amatőrnek érzed magad a háztáji javítandók és a szerszámok világában, hogy számodra kevés az illusztrált leírás a reparáláshoz, akkor jó hírünk van a számodra: szerencsére olyan videók is elérhetők az online térben, amelyekben mesteremberek segítenek a háztáji teendőkben, így neked nincs is más dolgod, csak megismételni az általuk bemutatott műveletet.

Ha nem rettensz el az angol nyelvű videóktól, akkor kezdésnek jó ötleteket találhatsz a Tinkering Studio csatornáján, de néhány egyszerűbb magyar nyelvű tippet kaphatsz a Barkácsprofi videóiból is.