Meseszép festett csempék! Így csináld lépésről lépésre

Körtvélyfáy Zsófia
Írta: ,
Meseszép festett csempék! Így csináld lépésről lépésre

Unod már a régi csempét? Tíz éve még tetszett, de ma már mást választanál? Valószínűleg felújítanál, de nincs kedved egy vagyont költeni. Egy kis kézügyességgel és kreativitással azonban a kezedbe veheted a felújítást. Most bemutatjuk, hogyan öltöztetheted új ruhába megunt csempédet!

Előkészületek Kép forrása: homestolove.com.au

Ha precíz munkát akarsz végezni, nem szabad megfeledkezni az előkészületekről sem: rendezd be a munkaterületedet, teríts le fóliát, vegyél elő ecsetet, nedves szivacsot, rongyot.

Legjobb, ha fehér zoknit kapsz magadra, így biztosan nem fogod összekoszolni a már elkészített felületet.

Gondosan tisztítsd meg minden szennyeződéstől a lekenni kívánt felületet. Nem érdemes átugrani ezt a lépést, mert nem lesz olyan szép a végeredmény. Ezzel készíted elő az anyagot, hogy könnyebben le tudd kenni.

Csempefestés esetében ajánlott alapozni, de csak ha az adott festék esetében szükséges. Általában szebb és tartósabb az eredmény, ha alapozva is volt a felület.

Ügyelni kell arra, hogy a fugába is jól „beledolgozzuk” a festéket. Pár óra elteltével már óvatosan lehet rajta járni, de a következő réteget vagy a színt csak 24 óra elteltével lehet rá kenni.

Egy jó tanács: mivel az alapozónak elég éles szaga van, viselj maszkot és gyakran szellőztess.

 

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!