3 kreatív lélektakarító hobbi: kétbalkezeseknek is!

Esztergály Lilla
Írta: ,
3 kreatív lélektakarító hobbi: kétbalkezeseknek is!

Az általunk kialakított, minket körülvevő környezet hű tükre belső világunknak. Gondold csak végig, mennyire van rend az íróasztalodon, a lakásodban? És mennyire vagy jól? A rend fogalma persze mindenkinél mást és mást jelent – a káoszt is átláthatja a gazdája, hiszen ez az ő személyes rendszerezése; más mérnöki pontossággal hajtogatja be a vasalt törölközőket a szekrénybe. Mindenesetre vedd kézbe az irányítást, kezdj el tudatosan rendszerezni kívül-­belül, szórd ki, amire nincs szükséged! Az alábbi ötletek nemcsak a lelkednek tesznek jót, de a kreativitásodat is előhozzák!

Rajzolgass szabadon!

Léteznek olyan kreatív tevékenységek, amikhez egyáltalán nincs szükség semmiféle különösebb érzékre, készségre. Olykor már az is megnyugtatja a lelket, ha csak előveszel egy papírt, és firkálgatsz, színezgetsz kedved szerint, vagy különböző formákat vagdosol ki egy papírlapból.

Add ki magadból e tevékenységek által a feszültséget, és ami a legfontosabb: sose minősítsd a végeredményt – alkotásod feltehetőleg nem lesz egy gauguini műremek, de nem is ez a cél, hanem a folyamat megélése. Vedd elő gyermeki, zabolázatlan éned: remekül feltölt majd, és azonnal jobb kedvre derít.