Minimális időbefektetés, maximálisan látványos őszi dekorációk

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Menthetetlenül itt az ősz, s bár reménykedhetünk a vénasszonyok nyarában, itt az ideje új köntösbe öltöztetni a lakásunkat. Sokan ekkor fordítanak időt az őszi nagytakarításra, s ha te is így teszel, ideje újragondolnod a rendrakás utáni dekorációt. Kevés az időd? Szerencsére akkor is sok alternatíva közül válogathatsz!

Tankolj fel a hobbiboltban! Kép forrása: itsthelittlethingsthatmakeahouseahome.blogs

A hobbiboltok többségében nem csak azoknak kínálnak dekorációs lehetőségeket, akik szívesen kézműveskednek, hiszen kész ornamentumokat is beszerezhetünk.

Érdemes olyan elemeket vásárolni, amiket aztán minden ősszel elővehetünk: leveles, sünis szélcsengőt, ajtókopogtatót, felakasztható, hosszan lelógó dekorációt, vagy éppen olyan apróságokat, amiket villámgyorsan szétszórhatunk a lakásban.

A kisebb-nagyobb szobrokat szezononként cserélhetjük, a cserepes virágok mellé az őszhöz passzoló, hurkapálcikára erősített faformákat szúrhatunk.

A családi faliújságon lecserélhetjük a mágneseket, de a függönycsatot is érdemes megújítani. Az ilyen, és ehhez hasonló apróságok teszik otthonossá, egyedivé, mégis villámgyorsan testreszabottá a lakásunkat.

Elő az őszi virágokkal!

Tavasszal és nyáron megszokhattuk a szebbnél szebb, csodásan virágzó növényeket, de szerencsére ősszel sem kell lemondanunk erről a csodáról.

Bár a kínálat nagy, ha célzottan vásárolunk, érdemes az ősz színeihez igazítani a beszerzésre váró cserepes növényeket, hiszen a szezonális dekoráció mellett igazán a sárga, narancs és piros virágok mutatnak a legjobban.

Az évszakváltás során beszerezhetsz őszirózsát, krizantémot, margitvirágot, callunát, amiket ízlésednek és a helynek megfelelően akár egymás mellé is ültethetsz.

Ha csupán egy-egy növény mellett voksolsz, úgy állítsd a választott virágot színéhez passzoló kaspóba és helyezd világos, látványos helyre a lakásban, elvégre teljes mértékben megérdemli az ősz utolsó napsugarait.