Kreatív húsvéti terítékek asztalkendővel

Írta: ,

Bár a húsvét, mint ünnep, sokak számára már nem foglal el igazán különös helyet, azért a többség még mindig igyekszik megadni a módját a hagyományos étkezéseknek. Nézzünk néhány egyszerűen kivitelezhető, inspiráló terítéket!

Natúr anyagok, üde színek

1/8 Natúr anyagok, üde színek

A natúr megoldások gyakorlatilag az összes lakberendezési területen megjelentek már, így természetesen nem hiányozhatnak a terítékek közül sem.

Szerencsére a durva anyagú zsákvásznat számtalan formában felhasználhatod, így ha egyszer beszerezted, elegendő lesz újból és újból az alkalomhoz igazítanod.

Nem csupán részleges terítőként funkcionálhat ez a természetes anyag, hiszen némi ragasztó segítségével bájos nyuszifüleket is készíthetsz belőle, ami aztán akár szalvétagyűrűvé is avanzsálhat.

A vászon gorombaságát mindenképpen törd meg üde színekkel, például ezzel a csodás zölddel és a fehérrel.

Ragyogó sárgák

2/8 Ragyogó sárgák

Az alábbi terítékhez végképp nem kell semekkora kézügyesség, bőven elegendő, ha vásárolsz egy élénksárga textilszalvétát, hozzá pedig egy színben passzoló tulipánt. A szalvétát hajtsd félbe, majd negyedbe, és a bonyolult lépésekkel lényegében el is készültél.

Helyezz a szalvétára egy tulipánt, vagy bármilyen más, számodra szimpatikus tavaszi virágot, majd kösd át az egészet lazán egy szalaggal. Néhány festett fürjtojással még ünnepélyesebbé és vidámabbá teheted a látványt.

A terítéket természetesen az asztalra bárhova fekteteted, de ez a megoldás egyaránt megállja a helyét a tányérba fektetve.

Üdítő cseresznyevirágok

3/8 Üdítő cseresznyevirágok

A korábbi elv alapján gyakorlatilag a lehetőségek széles tárháza nyílik meg előttünk, hiszen bármilyen színnel és bármilyen virággal kivitelezhetjük a látványos és egyszerű megoldást.

Tökéletes példa erre a rózsaszínes, fehéres színekre építő asztalteríték, amihez egy világos textilszalvétára és egy aprócska cseresznyeágra lesz szükséged.

A tulipános megoldással szemben ennél a terítéknél a szalagba kell belekötnöd a virágot, ezért ajánlatos kicsit hosszabb szárral szedned. Mielőtt azonban erre sort kerítenél, ne feledd a szalag alatt rögzíteni az evőeszközöket, így garantáltan nem lesz túlságosan feszes a végeredmény.

Nyuszis szalvétagyűrűk

4/8 Nyuszis szalvétagyűrűk

Szerencsére azok számára ugyancsak bőséges a választék, akik inkább nem bíznak túlságosan saját kézügyességükben. Húsvét tájékán nem éppen nehéz szimbolikus kiegészítőket, így például nyuszis szalvétagyűrűket vásárolni.

Ezeknek nagy előnyük, hogy minden évben elő tudod venni őket, miközben némi fantáziával mindig változatossá teheted a látványukat. (Elegendő csak arra gondolnod, mennyire másként festenek a különféle színek, virágok, további kellékek.)

Ezzel a natúr szalvétával, a beletűzött kanállal és persze az aranyos kis csipkebetéttel máris bezsebelhetted az idei inspirációt.

Üdítő és tiszta színek

5/8 Üdítő és tiszta színek

Ismét visszatértünk az üde zöld terítékhez, ami egyáltalán nem meglepő, tekintve, hogy a tavaszt más árnyalat talán nem is tudja ennyire csodásan jelképezni.

Ezúttal nem egy natúr anyaggal, hanem a tisztaságot jelképező hófehérrel dobjuk fel a terítéket. Ezt a praktikus dekorációt elhelyezheted az asztal közepén is, így mindenki választhat magának a fehér, illetve zöld szalvéták közül, de természetesen egy embernek is kínálhatsz több alternatívát.

Alulra kerüljenek a szépen meghajtogatott fehér, fölé a zöld szalvéták. A legfelsőt hurkold át natúr madzaggal, végül köss rá papírból, vagy akár kerámiából készült tojásformát.

Tavaszhozó ibolyák

6/8 Tavaszhozó ibolyák

Íme, az origami szerelmesei is kibontakoztathatják fantáziájukat és tehetségüket, mégpedig rendkívül látványos formában. Ennél a terítéknél is megfigyelhető a teljesen visszafogott, natúr teríték, amire egyáltalán nem elcsépelt különleges dekorációt tenni.

Nem muszáj mindenáron harsány és sokszínű díszekkel feldobni az ünnepi asztalt, a végeredmény akkor is tökéletes lesz, ha a visszafogott fehér és natúr dekorációt néhány színes, hajtogatott virággal gazdagítjuk.

Az aprócska ibolyák, vagy bármilyen más, tavaszi virág természetesen nem csak a tányéron kaphat helyet, kisméretű vázába is állíthatod őket, vagy szétszórhatod bárhol az asztalon.

Vibráló kék tónusok

7/8 Vibráló kék tónusok

Az előbbinél jóval feltűnőbb ez az élénk kék dekoráció, amit azért mégis tompíthatunk némi természetes alapanyag segítségével. A félbehajtott szalvétára helyezd rá az evőeszközöket, majd a szalvéta felső részét irányítsd kicsit balra.

Kösd át a terítéket, mégpedig úgy, hogy a szalag vastagabb része némileg ellensúlyozza az inkább jobboldalon hangsúlyos dekorációt. Ízlésed szerint tehetsz a tányérra egy aprócska bimbózó ágat, de a harsány szalvétát mindenképpen harmonizáld az asztalon szétszórt fürjtojásokkal, tollakkal, gyöngyökkel és virágokkal.

Ha ilyen élénk szalvétát használsz, akkor az összes többi elem szoruljon háttérbe, különben túlzsúfolt hatása lesz majd a terítéknek.

Bájos nyuszik

8/8 Bájos nyuszik

Ismét csak a tavasz és a húsvét jelképéhez nyúlunk vissza, mégpedig hajtogatott nyuszi formájában. A hangulat alapját a zöld terítő adja meg a bájos fehér pöttyeinek köszönhetően, de természetesen az üdítő sárga nárciszok és a vidám festett tojások sem hiányozhatnak a dekorációból.

A nyuszi meghajtogatásához papírszalvétára (vagy textilszalvétára és vasalóra) lesz szükséged, na és persze némi kézügyességre, bár az interneten található videóknak köszönhetően egyáltalán nem nehéz végigkövetni az egyszerű lépéseket.

Természetesen nem csak nyuszit hajtogathatsz, hanem példának okáért olyan ludat is, akinek a hátára teheted a főtt tojást.