Kreatív húsvéti terítékek asztalkendővel

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Bár a húsvét, mint ünnep, sokak számára már nem foglal el igazán különös helyet, azért a többség még mindig igyekszik megadni a módját a hagyományos étkezéseknek. Nézzünk néhány egyszerűen kivitelezhető, inspiráló terítéket!

Natúr anyagok, üde színek

A natúr megoldások gyakorlatilag az összes lakberendezési területen megjelentek már, így természetesen nem hiányozhatnak a terítékek közül sem.

Szerencsére a durva anyagú zsákvásznat számtalan formában felhasználhatod, így ha egyszer beszerezted, elegendő lesz újból és újból az alkalomhoz igazítanod.

Nem csupán részleges terítőként funkcionálhat ez a természetes anyag, hiszen némi ragasztó segítségével bájos nyuszifüleket is készíthetsz belőle, ami aztán akár szalvétagyűrűvé is avanzsálhat.

A vászon gorombaságát mindenképpen törd meg üde színekkel, például ezzel a csodás zölddel és a fehérrel.

Ragyogó sárgák

Az alábbi terítékhez végképp nem kell semekkora kézügyesség, bőven elegendő, ha vásárolsz egy élénksárga textilszalvétát, hozzá pedig egy színben passzoló tulipánt. A szalvétát hajtsd félbe, majd negyedbe, és a bonyolult lépésekkel lényegében el is készültél.

Helyezz a szalvétára egy tulipánt, vagy bármilyen más, számodra szimpatikus tavaszi virágot, majd kösd át az egészet lazán egy szalaggal. Néhány festett fürjtojással még ünnepélyesebbé és vidámabbá teheted a látványt.

A terítéket természetesen az asztalra bárhova fekteteted, de ez a megoldás egyaránt megállja a helyét a tányérba fektetve.