Kézműves kikapcsolódási ötletek, amikhez nem kell igazán ügyesnek lenned

Marcali Nóra
Írta: ,

Mindegy, hogy azért vágsz bele, mert régóta kerestél egy új hobbit, egyszerűen csak azért, hogy lekösd magad valamivel, vagy mert szeretnéd megőrizni az ép elmédet a bezártság idején, a kreatívkodás, kézműves elfoglaltság biztosan az egyik legjobb választás. Nemcsak elmélyülhetsz valamiben, de van cél, kézzelfogható végeredmény is, ráadásul a következőknek akkor is bátran nekiugorhatsz, ha nem vagy különösebben gyakorlott vagy ügyes.

Nagy sláger volt a 90-es években, mindannyiunknak volt otthon különféle méretben és színben, most pedig úgy tűnik visszatért és megint bátran hordhatjuk a nagy és fodros hajgumikat. Nem kell hozzá más, csak egy tetszőleges színű anyagdarab, lehetőleg selyemből vagy szaténból, amelyet akkorára vágsz, amekkora hajgumit szeretnél, tű, cérna, biztosítótű, egy darabka gumi és olló.

A hosszúkásra vágott anyagot hosszában félbehajtjuk és összevarrjuk a széleit, majd kifordítjuk egy biztosítótű segítségével. Ekkor érdemes vasalóval átsimítanunk, majd szintén biztosítótű segítségével áthúzni rajta a gumit.

Ügyeljünk rá, hogy a gumi mindenképp rövidebb legyen, mint az anyag hossza, hiszen így kapunk szép, fodros végeredményt. A gumi két végét összecsomózzuk, az anyagot pedig szépen eligazgatjuk, egyik végét bebújtatva a másikba. Ha megvan a nekünk tetsző eloszlás, akkor összevarrjuk a végeket és már kész is vagyunk.

 

Az otthonunk falait díszítő képek kiválasztását sokan szeretjük alaposan átgondolni, megkomponálni az elhelyezkedésüket és akár időről-időre cserélgetni is őket, ezzel megújítva a lakás hangulatát.

Remek elfoglaltság a tervezgetés, de ha nagyobb változást szeretnél, akkor szerezz festéket és fesd át a kereteket, esetleg dekorálhatod is őket kedvedre.

Kézügyesség nem sok kell hozzá, csak rajtad és az ízléseden múlik a végeredmény.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv