Készíts szuper DIY dohányzóasztalt, újrahasznosított dolgokból

Írta: ,

Egy nagyon egyedi bútor bármilyen szobát képes feldobni, és jól passzol az egyszerűbb bútorok mellé. Ha te magad is szeretnél valami nagyon különlegeset a hálószobádba vagy a nappalidba, készíthetsz magadnak dohányzóasztalt, melyhez csupán újra kell gondolnod néhány használt, kopott dolog szerepét. Összegyűjtöttünk néhány ilyen DIY asztalkát, hogy legyen honnan ihletet merítened a saját projektedhez.

A kopott bőrönd Kép forrása: diynetwork.com

1/6 A kopott bőrönd

Bizony egy megunt, kopott bőröndnek is lehet új élete, nem is beszélve arról, hogy kár is lenne elpazarolni egy ehhez hasonlóan szép tárgyat.

Egy masszív, régi bőrből készült bőröndből csodálatos dohányzóasztal lehet, és ehhez csupán négy lábat kell a sarkaira szerelned.

A bőröndöt használhatod összecsukva és kinyitva is, attól függően, hogy rövidebb vagy hosszabb asztalt szeretnél kihozni belőle.

Fahordó Kép forrása: indulgy.com

2/6 Fahordó

Nem is egy, hanem rögtön két asztalkád lehet, amelyhez csupán egy régi fahordót kell középen kettéfűrészelned, és a megfelelő lakkozás után egy üveglappal leborítanod.

A hordó belsejébe pakolhatsz könyveket vagy egyéb holmikat, de a képen látható módon szalmával is kitömheted.

Hosszabb, de alacsonyabb asztalt is készíthetsz, ha a hordót keresztbe vágod kétfelé.

Ebben az esetben támasztékot is kell az aljára szerelned, hogy legyen min megállnia az aszatlodnak.

A zöldségesláda új élete Kép forrása: diyncrafts.com

3/6 A zöldségesláda új élete

Négy egyszerű zöldségesláda kell csupán egy igazán mutatós dohányzóasztalhoz, melyeket ügyesen kell egymás mellé illesztened.

Így olyan asztalkát kapsz, mely a közepén lyukas – ide akár virágot is állíthatsz –, és amelybe pakolni is tudsz, hála a rengeteg rakodófelületnek.

Ha sok a magazinod vagy a könyved, ez egy ideális asztalka lesz a számodra.

Rönkasztal Kép forrása: homesthetics.net

4/6 Rönkasztal

Valójában rönk helyett csupán egy fatörzs szeletből készül egy hasonló DIY dohányzóasztalka.

A rönkszeletet asztallapként kell használnod, és magasabb fém lábakra kell rászerelned, hogy igazán mutatós asztalod legyen.

Egy hasonló asztalkán remekül mutatnak az élő, zöld növények, de akár egy akvárium is jól érvényesül rajta.

A repedt faajtó Kép forrása: diyjoy.com

5/6 A repedt faajtó

A kopott, repedt, rozsdás ajtó első ránézésre nem tűnik egy esztétikus dolognak, de egy új megvilágításba helyezve csodálatos bútordarab készülhet belőle.

Egy alacsonyabb polcos tároló tetejére kell szerelned majd ahhoz, hogy egy egészen új dohányzóasztalkád legyen belőle.

Ha úgy készíted el az asztalt, hogy az ajtó csak az egyik hosszanti oldalával van rögzítve a polcos részhez pántokkal, akkor még fel is tudod majd nyitni, hogy alá is tudj majd dolgokat pakolni.

Vakablak Kép forrása: etsy.com

6/6 Vakablak

Na jó, azért ha lehet, törött ablaküveges kerettel azért ne nagyon dolgozz, de az ajtóból készült asztalhoz hasonlóan a régi ablakkeretből is készíthetsz új dohányzóasztalkát, ezért érdemes szétnézned a régi lomok között.

Az ablaküveget egy meglévő asztal új lapjaként tudod majd használni, a pántos megoldással felszerelve, hogy ez is felnyitható legyen, vagy egy nagyobb, fedél nélküli ládára helyezve.

Ennél a megoldásnál szintén tudsz az üveg alá pakolni, és akár belülről képeket s ragaszthatsz az üveg alá.