Készíts magadnak perselyt! - Mutatós és a spórolásban is segít

Írta: ,

Ha van egy célod, ami miatt spórolásba akarsz kezdeni, jó, ha ezt szemmel láthatóvá is teszed, hogy könnyebb legyen az út az eléréséig. Ha tudod, miért lenne szükséged egy nagyobb összegre, készíthetsz magadnak egy szép perselyt, amely segít majd, hogy összegyűjtsd a pénzt, és megvehesd, amit szeretnél. Mutatunk neked néhány ötletet, amelyből te is inspirálódhatsz!

Egyszerűen nagyszerű Kép forrása: crafthubs.com

1/6 Egyszerűen nagyszerű

Sokan utazásra spórolnak, akár még úgy is, hogy azt sem tudják, hova fognak majd menni a pénzből, de az biztos, hogy valahol szeretnék majd jól kipihenni magukat.

Ha te is közéjük tartozol, akkor nagyon egyszerűen, egy befőttesüveg kidekorálásával elkészítheted magadnak ezt a perselyt.

Ehhez csupán egy térképmintás papírra lesz szükséged, amelyhez akár nyomtathatsz is magadnak egy térképet, és egy feliratra. Ha időközben megszületik az úti cél, akár még jelölheted is egy jókora X-szel a térképeden!

Keretes megoldás Kép forrása: etsy.com

2/6 Keretes megoldás

Egy képkeretben nem csak képeket tarthatsz, hanem akár perselyt is készíthetsz belőle: Az üveglap mögé tegyél egy térképet, vagy egy város képét, vagy gyakorlatilag bármiét, amire gyűjteni akarsz, így ez motivál majd a céljaid elérésében, és még mutatós szobadekor is lesz belőle.

Ha utazásra spórolsz, és összegyűjt a pénzed, ideális lesz a perselyed, hogy ebben tartsd a jegyedet, amíg el nem jön az indulás napja.

Spórolj! Kép forrása: timewiththea.com

3/6 Spórolj!

Gyűjtenél, de nem igazán tudod, mire? Sebaj, ehhez is készíthetsz egy perselyt, amely figyelmeztet rá, hogy spórolj a pénzeddel.

Egy nagyobb befőttesüveget kell ehhez lefestened egyszínű akrillfestékkel úgy, hogy középen hagysz egy sávot, ahol belelátni az üvegbe, hogy tudd, mennyit gyűjtöttél eddig össze.

Erre a részre ragaszthatsz vagy festhetsz feliratot, és a sáv két szélét se felejtsd el megfesteni arany festékkel.

Kövesd nyomon a gyűjtésedet! Kép forrása: zulily.com

4/6 Kövesd nyomon a gyűjtésedet!

Egy fadobozból és egy üveges képkeretből csodás perselyt készíthetsz, amelyen jelölni tudod, hol tartasz a célod felé vezető úton: a kép üveglapjára tudsz rajzolni szinteket, amelyek jelölik, mennyi van még hátra, hogy elég pénzt spórolj az áhított dologhoz.

Ha ilyen módon követed nyomon a spórolásod, még motiválóan is fog majd hatni rád, hogy még többet tudj megtakarítani!

Gyűjts egyszerre több mindenre! Kép forrása: venus.com

5/6 Gyűjts egyszerre több mindenre!

Ha nem egy nagy dologra, hanem több kisebbre gyűjtenél, érdemes ezeket külön bankként kezelned.

Szép üvegekből egy kis akrillfesték segítségével csodálatos perselyeket festhetsz magadnak, amelyeken feliratokkal és képekkel jelölheted, hogy mire is spórolsz.

Ha egy polcra vagy asztalra egymás mellé teszed az üvegeket, még dekorációnak is elég mutatósak lesznek.

Tartsd meg az aprót! Kép forrása: diply.com

6/6 Tartsd meg az aprót!

Ha semmi nagy célod nincs, amire gyűjtenél, akkor is érdemes lehet készítened egy perselyt, amibe csak az aprót szórod, ami egyébként is idegesít, ha a zsebedben van, vagy ha emiatt van teletömve a pénztárcád.

Egy falapra rögzíts egy pánt segítségével egy üveget, fess rá egy feliratot, és rakd egy jól látható helyre a lakásban.

Ha megtelik az üveg, számold le és váltsd be az aprót: meg fogsz lepődni, milyen sokra is tud menni a sok kicsi…