Izgalmas ötletek a pegboard praktikus felhasználásához

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A pegboard egy rendkívül sokoldalúan hasznosítható, lyukacsos tábla, ami magyarul „perforált fal” néven híresült el. Az alábbi inspirációk alapján valószínűleg te is kedvet kapsz majd hozzá, hogy beszerezz egyet ebből a praktikus darabból!

Mi is ez pontosan? Kép forrása: bloglovin.com

Az eredetileg üzletekbe és műhelyekbe szánt pegboard meghódította az otthonokat is, köszönhetően annak, hogy a rendszerezést illetően gyakorlatilag mindenhol bevethető. 

Perforált falból vásárolhatsz méretre szabott lapokat, de már különféle polcrendszerek is készültek ezzel a technikával, tehát kézügyesség nélkül is lehet saját pegboardod.

Ha lemezeket veszel, akkor beszerezhetsz hozzájuk olyan síneket, amik segítségével a falon, vagy bárhol máshol rögzítheted a lakásodban.

Ezután már csak az akasztókra, tartókra kell beruháznod, ám ezek szintén nem kerülnek túl sokba (egy-egy nagyobb akasztó 100 forint körül mozog), és akár a papírboltokban is megvásárolhatod őket – feltéve, hogy a kezdőkészletben található tartók nem elegendőek.

Így használd a konyhában Kép forrása: inspiredbycharm.com

Ebben a konyhában máris láthatod, miért olyan nagyszerű választás a perforált fal.

A megfelelő anyagból megválasztva könnyen tisztán tarthatod, éppúgy, mint a csempét, ráadásul az aktuális hangulatodnak megfelelően bármikor átrendezheted.

Az akasztók és a tartók minden esetben univerzálisak, áthelyezhetőek, de természetesen biztosan tartanak, nem kell attól félned, hogy elengednek (míg ez a csempére nyomott akasztók esetében könnyen előfordulhat).

A perforált fal segítségével rögzítheted az edényeidet, főzéshez használt eszközeidet, felakaszthatod a konyharuháidat, de a látványt esztétikusan feldobhatod virágokkal és családi fotókkal egyaránt.

Polcokkal kombinálva pedig akár ilyen különleges konyhai berendezésre is szert tehetsz.