Izgalmas díszek Halloweenre, amikkel feldobhatod otthonodat

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Sokakban mindmáig ellenérzés van a Halloweennel szemben, holott bizonyos, hogy nem vettük át teljes egészségben ezt az eredetileg kelta ünnepet, valamint az is tény, hogy izgalmas jelmezek mögé bújtatni személyiségünket az év minden szakaszában különleges élményt jelent. Ezen felül a Halloween népszerű motívumainak köszönhetően kiváló alapot biztosít az egyedi dekorációk számára.

Fő motívum a tök

A töklámpások eredetileg óvó céllal készültek, manapság inkább már a pokolbeli lelkek szimbólumaként tartják számon őket.

Faragásuknak hazánkban is nagy hagyománya van, amin nincs is mit csodálkozni, az egyik legkülönösebb szezonális látványt nyújtja a gyertyával gazdagított lámpás

Amennyiben a rémisztő irányt helyezzük a központba, úgy természetesen érdemes mogorva és ijesztő arcokat, motívumokat faragnunk a tökhéjakba.

Bátran szabadon engedhetjük a fantáziánkat, de mivel már hazánkban is népszerűek a tökfaragó versenyek, egyáltalán nem lesz nehéz inspiráló műveket találni.

A faragott tökök kiválóan mutatnak a lépcsőfokokon, a bejárati ajtó közelében, de a szélesebb ablakpárkányokon is riogathatják a járókelőket. 

Népszerűek a macskás motívumok

A Halloween második igen népszerű motívuma a fekete macska, ami természetesen a boszorkányság révén kötődik az ünnephez.

Októberben egész nyugodtan dekorálhatjuk a lakást macska szimbólumokkal, szobrokkal, mécses tartókkal, de kartonpapírból ötletes dekorációt készíthetünk az ablak- és ajtóüvegre, vagy éppen a falra. 

Ha már a fekete szimbólumoknál tartottunk, meg kell említenünk a denevéreket és a pókokat is, amik hasonlóképpen elmaradhatatlannak bizonyulnak az ünnepek alatt.

Utóbbinak különösen nagy szerep jutott a riogatások során, hiszen nem mindenki van felkészülve október derekán egy pókokból álló lakásdekorációra.

Mindenesetre a papírból hajtogatott, fellógatható, rémisztő állatkákon túl próbálkozhatunk a barátságos kivitelezéssel is.