Izgalmas díszek a nyaraláson gyűjtött kagylókból

Írta: ,

A tengerparti nyaralásokról biztosan te is mindig egy jó adag kagylóhéjjal térsz haza, ám ezek a legtöbbször porosodva végzik, valamelyik doboz mélyén. Pedig milyen kár értük! Most összegyűjtöttünk neked pár igazán szemet gyönyörködtető DIY ötletet, amivel te is felhasználhatod őket, ráadásul igazán látványos módon. Nézd csak!

Bűbájos koszorú Kép forrása: Pinterest

1/5 Bűbájos koszorú

Ez a dísz nem csupán az uszadék fák felhasználására kínál remek alternatívát, hanem a sok helyen fellelhető és könnyen begyűjthető kékkagylókat is mutatós formában hasznosítja.

Az elkészítése során egy hagyományos koszorúalapot körben fedj be a kisebb-nagyobb, göcsörtös uszadék fákkal, és rögzítsd őket ragasztópisztollyal. Ezután a kagylókat rendezd el virág formában – az eltérő méretű héjak természetesen különböző nagyságú virágokat eredményeznek.

Az elkészült virágok közepét néhány kerek kaviccsal díszítheted, és már el is készült ez az igazán különleges dekoráció.

Az újragondolt virágformák természetesen nem csak a koszorúkon mutatnak jól, akár egy komplett képet is készíthetsz belőlük. 

Csodás képkeretek Kép forrása: Etsy.com, ShellsUnlimited

2/5 Csodás képkeretek

De a kagylók segítségével igazán remek képkeretek is készülhetnek, amik ráadásul tökéletesek lehetnek a nyaraláson készült fotók tárolásához.

A dekoráció elkészítéséhez szükséged lesz egy natúr képkeretre, de akár egy megunt, vagy nem használt falap is megfelelő lehet a célra.

Szerencsés, ha a ragasztás előtt legalább nagyvonalakban, az asztalon is elrendezed a kagylókat, köveket, vagy akár tengericsillagokat, így legalább megközelítőleg látni fogod, miként mutat majd az elképzelésed.

Nem muszáj feltétlenül az egész keretet beborítanod, hiszen ha a natúr forma kellőképpen jól mutat, és passzol a kagylók színvilágához, úgy akkor is tökéletes lehet a végeredmény, ha csak egy-egy sarkot, ívet díszítesz ki.

Egyedi gyertyatartók

3/5 Egyedi gyertyatartók

A gyertyák remekül kombinálhatóak kagylókkal, ráadásul többféle technikával is kísérletezhetsz dekorálás közben.

Például díszítheted magukat a gyertyákat, vagy akár bele is öntheted a viaszba a kisebb kagylódarabokat.

Esetleg készíthetsz a gyertyáidhoz egy mutatós gyertyatartót is, a képen látható módon. Csak arra figyelj, hogy a kompozícióhoz mindenképp hőálló anyagokat használj! 

Végül az is jó megoldás, ha egy kisebb akváriumot töltesz meg a nyaraláson gyűjtött kincseiddel, ezt pedig úszó gyertyákkal, teamécsesekkel egészíted ki.

4/5 Kagylósdobozka

A kagylók kiválóak a díszítésre, függetlenül attól, mekkora méretű darabokat sikerült összegyűjtened.

Ennek a dekorációs tárgynak az elkészítéséhez szintén nem lesz sok eszközre szükséged! Be kell szerezned egy kisebb dobozt – lehetőleg vékonyabb fémből, vagy fából készültet –, jó néhány kagylót és persze elő kell venned a ragasztópisztolyodat is.

Ezt követően az ízlésednek megfelelően rendezd el és ragaszd a helyükre a kagylókat, és már el is készültél az egyedi dísszel, ami egyébként ajándéknak is tökéletes választás.

Érdemes lehet kipróbálni, milyen, ha nem az összevisszaságra hagyatkozunk, hanem különféle mintákat, akár betűket, formákat rakunk ki a kagylók segítségével. A változatosság jegyében persze kavicsokat, vagy stílszerűen gyöngyöket is felhasználhatsz a dobozok elkészítése során!

5/5 Kagylófigurák

Amennyiben kellő kézügyességgel és szépérzékkel is rendelkezel, úgy nem lesz nehéz ilyen és ehhez hasonló figurákkal előrukkolnod.

A különféle kagylók szó szerint ihletadóak lehetnek, és szebbnél szebb inspirációkat biztosíthatnak számodra. Mindennemű alap felhasználása nélkül, három dimenzióban is megvalósíthatod az elképzeléseidet a segítségükkel.

Néhány kiegészítővel vicces figurákat, állatkákat, térbeli virágokat is életre hívhatsz. Ha kellően rögzíted az alkotórészeket, akkor ékszereket is készíthetsz ugyanezzel a módszerrel.

De ha nem bízol ennyire a kézügyességedben, akkor vágj ki kartonból vagy fából különböző formákat, majd az így kapott alapra ragaszd a kagylókat.