Izgalmas díszek a nyaraláson gyűjtött kagylókból

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A tengerparti nyaralásokról biztosan te is mindig egy jó adag kagylóhéjjal térsz haza, ám ezek a legtöbbször porosodva végzik, valamelyik doboz mélyén. Pedig milyen kár értük! Most összegyűjtöttünk neked pár igazán szemet gyönyörködtető DIY ötletet, amivel te is felhasználhatod őket, ráadásul igazán látványos módon. Nézd csak!

Bűbájos koszorú Kép forrása: Pinterest

Ez a dísz nem csupán az uszadék fák felhasználására kínál remek alternatívát, hanem a sok helyen fellelhető és könnyen begyűjthető kékkagylókat is mutatós formában hasznosítja.

Az elkészítése során egy hagyományos koszorúalapot körben fedj be a kisebb-nagyobb, göcsörtös uszadék fákkal, és rögzítsd őket ragasztópisztollyal. Ezután a kagylókat rendezd el virág formában – az eltérő méretű héjak természetesen különböző nagyságú virágokat eredményeznek.

Az elkészült virágok közepét néhány kerek kaviccsal díszítheted, és már el is készült ez az igazán különleges dekoráció.

Az újragondolt virágformák természetesen nem csak a koszorúkon mutatnak jól, akár egy komplett képet is készíthetsz belőlük. 

Csodás képkeretek Kép forrása: Etsy.com, ShellsUnlimited

De a kagylók segítségével igazán remek képkeretek is készülhetnek, amik ráadásul tökéletesek lehetnek a nyaraláson készült fotók tárolásához.

A dekoráció elkészítéséhez szükséged lesz egy natúr képkeretre, de akár egy megunt, vagy nem használt falap is megfelelő lehet a célra.

Szerencsés, ha a ragasztás előtt legalább nagyvonalakban, az asztalon is elrendezed a kagylókat, köveket, vagy akár tengericsillagokat, így legalább megközelítőleg látni fogod, miként mutat majd az elképzelésed.

Nem muszáj feltétlenül az egész keretet beborítanod, hiszen ha a natúr forma kellőképpen jól mutat, és passzol a kagylók színvilágához, úgy akkor is tökéletes lehet a végeredmény, ha csak egy-egy sarkot, ívet díszítesz ki.