Így varázsolj a régiből újat! 5 DIY kerti bútor, amit könnyedén elkészíthetsz

Írta: ,

Ismét mutatunk egy (pontosabban öt) jó indokot arra, hogy sose dobd ki a felesleges, régi  bútorokat, helyette inkább gondold újra, hogy egy kis átalakítással mit tudsz kihozni belőlük! Mivel itt a tavasz és vele együtt kerti partik időszaka, így most néhány szuper DIY kerti bútorhoz adunk ötleteket nektek. :)

Romantikus pad Kép forrása: teagreenchandelier.com

1/5 Romantikus pad

Egy régi babaágyból tökéletes kerti padot lehet varázsolni, amit egy-két színes párnával és pléddel igazán kuckóssá tudsz tenni.

Ha a kiságy megfakult, kopottas állapotban kerül elő, egy kevés kenőolaj és festék segítségével szépen felújíthatod.

Az egyik oldalát távolítsd el, csiszolópapírral csiszold le a felszínét, majd víz bázisú festékkel kendd le az egyik felét, száradás után pedig a másikat.

2/5 Virágállvány

Ha eddig a szekrény mögé gyömöszölted a már rég nem használt, törött ruhaszárítódat, van számodra egy jó hírünk!

Nem kell várnod a jövő évi lomtalanításig, hogy kidobd, inkább készíts beőle egy ötletes virágállványt!

Ha nem illeszkedik a színe a kerti dekorációdhoz, fesd át, majd kampók segítségével akaszd fel rá a kedvenc kaspóidat, és már kész is!

Ugye, milyen egyszerű és nagyszerű? :)

Hintaágy Kép forrása: stockpallets.com

3/5 Hintaágy

A raklapok számtalan kreatív megoldást rejtegetnek a kerted számára. Rendkívül jól variálhatóak, és nagyon sok minden megvalósítható belőlük otthon, saját kezűleg is.

Ha van teraszotok, vagy egy nagy, masszív fa a kertetekben, akár hintaágyat is készíthetsz belőlük. Ehhez ITT találsz egy szuper útmutatót, ami ugyan angol nyelven van, de a lépések elég egyértelműek.

A raklap előnye, hogy időtálló és ennek ellenére mégis költséghatékony alapanyag. Beszerezheted újonnan, de ha ügyes vagy, akkor használtan is!

Befőttes üvegből lámpás Kép forrása: colincowieweddings.com

4/5 Befőttes üvegből lámpás

Nincs kerti borozás hangulatvilágítás nélkül! Befőttes üvegért pedig igazán nem kell a szomszédba menned, ráadásul ezeket a tárgyakat rengetegféleképpen díszítheted.

Első lépésként áztasd le róla a címkét, majd válaszd ki az anyagot, amivel díszíteni szeretnéd.

Lehet csipke vagy akár szalag is, amivel körbetekered.

Szerezz be ragasztót, és egyéb dekorációs elemeket egy hobbi boltból. Ragasztáskor ügyelj arra, hogy mindig azonos helyről kezd el feltenni a szalagokat.

Ha kész vagy, mehet is bele a teamécses!

5/5 Vintage hűtőláda

Kerti partit szerveztek? A szokásos hűtőládát cseréld egy kreatív, vintage megoldásra, mert mi, csajok is kényeztethetjük magunkat finom, behűtött italokkal. ;)

Ha van egy régi széked és egy vödröd, akkor már csak a jégről kell gondoskodnod!

Azért az üreg kivágásához persze elkélhet a férfiúi segítség... :)