Így teríts meg egy romantikus vacsorához

Zabolai Margit
Írta: ,

A Valentin-napi vacsora egy tökéletes, romantikus program lehet, akár mást is terveztek a különleges napra, akár csak ezzel az aprósággal ünnepelnétek. Gondoskodj róla, hogy a teríték az alkalomhoz illő legyen, hiszen a jó hangulathoz romantikus beszélgetés is jár, ami aztán bárhol folytatódhat...

Gyertyák és kristályok

Néhány gyertya nem hiányozhat a Valentin-napi asztalról, ha pedig a dekorációhoz pirosas vagy narancsos árnyalatú kristályokat is használsz - ezeket hobbiboltokban beszerezheted - akkor azokon gyönyörűen tükröződik majd vissza a gyertyák lángja.

Ha virágot is teszel az asztalra, tegyél belőlük egy-egy szirmot vagy virágfejet a tányérokra, illetve a poharak alá is, hogy kicsit még különlegesebbé, még alkalmibbá tedd a terítéket.

Szenvedélyes piros

Ha Valentin-napi terítékről van szó, a pirossal egyszerűen nem lőhetsz mellé.

Ezen a napon ebből a színből soha nem lehet túl sok, hiszen ez az árnyalat - amellett, hogy fokozza az étvágyat - köztudottan a szenvedélyt is felkorbácsolja, így a romantikus hangulathoz ugyanúgy illik, mint egy buja, szenvedélyes éjszaka előjátékához - a romantikus vacsorához.

Az evőeszközöket összefoghatod piros masnival, alájuk piros szalvéta és piros asztalterítő kerülhet, az asztalon pedig álljon néhány piros gyertya is.