Így tedd fel az álmaidat egy táblára! Álom-tábla készítés

Írta: ,

Mindenkinek vannak álmai, vágyai és céljai, azonban a hétköznapok és az állandó stressz nyomása alatt könnyen megfeledkezhetünk róluk – hát még a megvalósításukról! Éppen ezért első lépésként arra törekedj, hogy minden egyes nap emlékeztesd magad arra, mire is vágysz igazán az élettől. Ebben lehet segítségedre az álom-tábla, és most azt is megmutatjuk, hogyan készítsd el a sajátod!

Miért csinálj álom-táblát? Kép forrása: blog.closetomyheart.com

1/6 Miért csinálj álom-táblát?

Az emberek nagy része szeretne boldogabb, egészségesebb életet élni, de sokszor fogalmuk sincs, ez mégis hogyan néz ki pontosan. Mire van szükség ahhoz, hogy eljussunk a célhoz?

Az álom-tábla afféle vizuális megjelenítése annak, milyen lenne az az élet, amiben ezek a tervek már megvalósultak; ha pedig ez folyamatosan ott van előtted, nehéz lesz figyelmen kívül hagynod őket.

Ezáltal nap mint nap inspirálni fognak a képek, egészen addig, míg a döntéseiddel sikerül megközelítened őket.

Az elengedhetetlen előkészületek Kép forrása: theplannedpath.com

2/6 Az elengedhetetlen előkészületek

Tölts magadnak egy pohár bort, gyújts meg néhány gyertyát, mert most randira készülsz... saját magaddal!

Ahhoz, hogy a személyes álom-tábládat el tudd készíteni, mindenképpen szükséged lesz egy kis lélekbúvárkodásra. Elvégre ez az egész nem arról szól, hogy minél szebb képeket ragassz fel egy táblára!

A lényeg az, hogy visszatükrözze a benned rejlő vágyakat, úgyhogy kapj elő egy papírt és tollat, és írd le a titkosabb terveidet is. Az nem elég, hogy „sikeresebb karrierre vágyom” – határozd meg pontosan, ez milyen pozíciót takar számodra!

Az izgalmas válogatás Kép forrása: mrsfancee.com

3/6 Az izgalmas válogatás

Mielőtt nekilátnál az elkészítésének, fontos, hogy eldöntsd, milyen időtartamra szól az álom-táblád. Olyan célokat akarsz kitűzni rá, amiket az elkövetkező 1 évben szeretnél megvalósítani, esetleg a távoli jövőben, vagy mindkettőből egy kicsi?

Ha ezt meghatároztad, jöhet a következő lépés. Gyűjtsd össze azokat a magazinokat a lakásodban, amikre semmi szükséged, de mégis elraktad őket a fiókodba.

Lapozd végig őket, és vágj ki minden olyan képet, szöveget és idézetet, ami az álmaidhoz kapcsolódik.

Az irányító megérzések Kép forrása: justshortofcrazy.com

4/6 Az irányító megérzések

Ne ragassz fel azonnal mindent a tábládra! Előfordulhat ugyanis, hogy az elején kiválasztottál néhány olyan fotót, ami pillanatnyilag megtetszett, később viszont már nem igazán tudsz azonosulni vele.

Ha végiglapoztad a magazinokat, a kivágott képeket pakold le magad elé a földre, nézd végig őket egyesével, és tedd félre azokat, amikkel mégsem érzel erős kötődést. Itt már a megérzéseid veszik át az irányítást.

Akár azt is eldöntheted, hogy a táblád milyen témára korlátozódik: lehet ez egészség, munka, párkapcsolat – bármi, amivel kapcsolatban nagy terveid vannak a jövőre nézve.

Ha nem tudod pontosan, mit akarsz Kép forrása: apartmenttherapy.com

5/6 Ha nem tudod pontosan, mit akarsz

Vannak olyan szerencsések, akik biztosak a céljaikban, míg mások folyamatosan keresgélik őket. Ha te is az utóbbi táborba tartozol, ne aggódj, az álom-tábládat konkrét tervek nélkül is elkészítheted. A feladatod majdnem ugyanaz: lapozd végig a magazinokat, és vágd ki azokat a képeket, amiktől vidámabbnak érzed magad. Ez lehet bármi; egy fotó egy aranyos kutyusról, vagy egy hintaágy a tengerparton. Nézd végig a képeket, és tedd fel magadnak a kérdést: vajon mit üzennek számodra? Lehet, hogy érdemes örökbe fogadnod egy kisállatot, vagy több időt fordítanod a pihenésre?

Az sem baj, ha nem tudod a választ, nyugodtan ragaszd fel a fotókat ettől függetlenül is. Gyakran előfordul, hogy sokan eleinte nem is értik, mi szerepel az álom-táblájukon, de néhány hónap múlva teljesen egyértelművé válik számukra.

Maradj aktuális Kép forrása: stylecaster.com

6/6 Maradj aktuális

Az élet folyamatosan halad előre, a célok változnak, és van, hogy sikerül is megvalósítani őket. Mindegy, mi történik, a lényeg, hogy folyamatosan próbáld meg frissíteni az álom-tábládat, hogy mindig az éppen aktuális terveid szerepeljenek rajta.

És még egy fontos dolog: bár nagyon csábítónak tűnhet a számítógépeden összedobni egy virtuális álom-táblát (hiszen mennyivel jobb képek vannak a keresőben, mint a régi magazinjaidban!), de hidd el, semmi sem képes felülmúlni egy valódi, kézzel fogható képet.

A számítógépeden ugyanis biztosan nem lesz mindig szem előtt!