Így hasznosíthatod újra az autó kerekeit - csodás dolgok készülhetnek belőle!

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Az elhasznált kerékgarnitúrák a legtöbb embernek bosszúságot okoznak. Veszélyes hulladéknak számítanak, többnyire pedig csak speciális gyűjtőkben veszik át őket, sokkal egyszerűbb tehát, ha inkább az újrahasznosításukkal próbálkozol. Az alábbi inspirációk ebben segítenek!

Ötletes, de annál egyszerűbb a kerekekből kerti ülőkéket gyártani.

Eleve megvan a hangulata annak, hogy ilyen alacsonyan ücsörögtök, de extra ráadás, hogy alig kell költened azért, hogy neked is ilyen látványos székeid legyenek a kertedben.

Mindössze egy-egy falapot kell méretre vágnod – ezt kell ragasztanod a kerék egyik oldalára. (Gondold át, később mekkora súlyú emberek fogják használni! Ha gyerekek, elég a vékonyabb lap is, de ha felnőtt férfiak, inkább ne kockáztass.)

Ezután jöhet a párna: ha mázlid van, tudsz akkorát venni, ami pont passzol rá, de némi kézügyesség mellett magad is gyárthatsz egyedi darabokat.

Rögzítés előtt fesd le a kerekeket – de persze feketén is hagyhatod, főleg, ha hasonló árnyalatú párnákat választottál.

Újragondolt virágtartó Kép forrása: diyprojects.com

Talán te is láttad már, hogy a kerekeket a földre fektetik, közepébe pedig virágokat ültetnek. Ez sem rossz megoldás, hiszen a gyomnövények a keréken kívül maradnak, míg a virágok kedvükre szaporodhatnak.

Ám, ha nem mozgatta meg a fantáziád ez a lehetőség, akkor is használhatod a kerekeket virágtartóként, csupán némileg modernebb kivitelben.

Jó példa erre ez a lehetőség, amikor a kerék már eleve új fényben tündököl, köszönhetően az átfestésnek.

A kerek forma sokkal szebben kiadja magát így, felakasztva, ráadásul a virágok is hosszan alálóghatnak, ami ugyancsak feldobja az összképet.

További előny, hogy nem muszáj elültetned a virágokat, hiszen a cserepeket tökéletesen elrejtheted a gumi belsejében.