Így dekorálj a tavasz legszebb virágaival

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Így dekorálj a tavasz legszebb virágaival

Tavasszal végre ismét van miért és mivel dekorálnunk, sajnos díszítés szempontjából túlságosan is távolinak tűnik a karácsony. A szezon legcsodásabb ékei a frissen nyíló virágok, amikből pillanatok alatt rendkívül látványos dekorációt lehet összeállítani.

Tulipán

A tulipánok egyik legnagyobb előnye sokszínűségükben rejlik, számtalan tónusban, sőt, változatos mintázatban is beszerezhetjük őket.

Emiatt aztán nagyon könnyű segítségükkel élénk, vegyes, vagy éppen visszafogott, szolid dekorációt összeállítani. Tökéletesen mutatnak bármilyen vázában, hiszen hosszú száruk, egyenes leveleik kiemelik a virágok szépségét.


Kültéri szépség: 7 növény, ami késő őszig virágba borítja a teraszt


Manapság már vásárolhatunk cserépben hagymás tulipánokat is, amik nem csak a lakást, hanem később akár a kertet is díszíthetik. A tulipánok szárait időnként érdemes kisebbre vágni, majd kosárkában, vagy akár egy faládikában elrendezni.

Lényegében bármibe beleállíthatjuk őket, amiben elfér egy öblösebb bögre, befőttesüveg, vagy egy váza. Utóbbiakat könnyedén elrejtethetjük, így azt a hatást keltjük, hogy a virág a ládából nőtt ki.

Jácint

Az egyik legtipikusabb tavaszi virág a jácint, amit nem csak széleskörű elérhetőségének, hanem maximálisan szezonális illatának is köszönhet.

Mindezen felül a jácintok a sok-sok aprócska virággal még jobban hirdetik a tavaszt, sokan nem is tudnak ellenállni nekik, amikor végre megjelennek a boltokban.

Esztétikusan elrendezni sem nehéz őket, ugyanis már egy vidám színű kaspóba helyezve is tökéletesen mutatnak. Persze, aki különlegesebb megoldásra vágyik, az tekerje körbe a cserepet természetes anyaggal, vagy ültesse eleve sajátos kaspóba.

Példának okért ilyen az újragondolt, kisméretű vödör, az öntözőkanna, de a fonott kosárka, a régen nem használt bögre is tökéletes. A jácintokat természetesen vízbe is lehet állítani, erre a célra válasszunk aprócska gömbvázát, a végeredmény fantasztikus lesz.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba