Idén díszítsd különlegesen a karácsonyfád! Új díszítési módszerek

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Idén díszítsd különlegesen a karácsonyfád! Új díszítési módszerek

Ha már unod a jól megszokott arany-piros kombinációt, és a hagyományos díszítési megoldásokat, akkor bátran újíts be. Elvégre a karácsony nem szólhat másról, mint az egyéniségről, a családról és a szeretetteljes készülődésről.

Extrém színek a fán

Talán újdonság számodra, de már nem csak a klasszikus zöld színben vásárolhatunk karácsonyfát, a műfenyők igény szerint pompáznak a legváltozatosabb árnyalatokban.
Ha ez az újítás számodra túl sok, akkor még mindig van lehetőséged a variálásra, hiszen gyakorlatilag bármilyen színben beszerezhetsz festéksprayt, fehér színből pedig a rendelkezésedre áll a műhó. Ha nem is az egész fát, de egy-egy ágat bátran lefújhatsz a számodra kedves árnyalatokból.
Ha egy klasszikusabb megoldásnál maradnál, akkor csak a díszeket cseréld le különleges árnyalatúakra, mint az elegáns fekete, modern fukszia vagy az elbűvölő lila.

Minimalista stílusban

Az egészen extrém, túldíszített fa mellett érdemes néha a minimalista stílust előnyben részesíteni. Ez a díszítési módszer nem szól másról, mint a karácsony jelképéről, a fenyőfáról, s annak naturalista megmutatásáról.
Ilyenkor a fára szolid, apró méretű égősor kerül, s csupán néhány, a fa színével harmonizáló dísz ékesíti az ágakat.

A harsogó árnyalatok és a szaloncukor szóba sem jöhet, s az ajándékokhoz is barna papír és faháncs dekoráció dukál.