5+1 hobbi, amivel növelheted az intelligenciádat

Irimiás Alíz
Írta: ,
5+1 hobbi, amivel növelheted az intelligenciádat

Kép forrása: unsplash.com

A legtöbben azt hiszik, hogy ha okosnak születtél, mindig is az maradsz. Az emberek nagy részét ez a tévhit tartja vissza az önfejlesztéstől. Ennek a mentalitásnak az a buktatója, hogy kifogássá válik, és nem képzik magukat az ebben a hitben élők, azt gondolván, nem változtathatunk azon, akinek születtünk. A témában folytatott tanulmányok azonban épp az ellenkezőjét állítják: az általános intelligencia szintje igenis növelhető. Kiváló technikák és tevékenységek segítségével új idegpályákat építhetünk az agyunkban, ami gyorsabb és magasabb szintű gondolkodást eredményezhet.

A 7 tudományosan is igazolt tevékenység pedig a következő:

1. Meditáció

Meditációs technikákat elsősorban nyugtató hatásuk miatt alkalmazunk. Ilyenkor néhány percre leülve mélyen lélegzel, kioldod magadból a feszültséget, és lehetőséget adsz az elmédnek és a testednek, hogy kissé kinyújtózzon, lazítson. A meditációról ugyanakkor bebizonyosodott, hogy az agyi hullámokat is képes kontrollálni.

Általa képesek vagyunk leküzdeni a félelmet vagy szomorúságot, és magabiztossabbá válhatunk.

2. Zenélés

Ha gyerekkorodban tanultál zenélni, vagy ha soha nem volt még hangszer a kezedben, akkor is kitűnő módszert jelenthet az agytornára.

Számtalan kutatás állapította meg, hogy a zenészeknek sokkal jobbak a kognitív funkciói a kreativitástól a motorikus képességekig.

Zenélés közben az agyat stimuláljuk, és életkortól függetlenül fejlődnek az agyi képességeink.

Kép forrása: unsplash.com

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató