5+1 házi készítésű, hívogató tavaszi kopogtató

Fehér Dia
Írta: ,
5+1 házi készítésű, hívogató tavaszi kopogtató

Kép forrása: Adrienn/pexels.com

A naptár szerint itt a tavasz, szóval ha vasárnap még nem álltál neki ennek megfelelően kidekorálni a házat, akkor a következő napokban mindenképp szakíts rá időt! Már csak azért is, mert sokkal jobb lesz a hangulatod, ha virágok, nyuszik és pasztell színek vesznek körül, ráadásul könnyebben rá is tudsz hangolódni a húsvétra. Ennek örömére mutatunk néhány egyszerű, házi készítésű tavaszi kopogtatót, amivel az ajtódat díszítheted.

Kezdjük is rögtön a legcukibb dísszel:

ezt a kis nyuszit könnyen elkészítheted némi textilből, filcből, egy rámából, kartonból és párnatöltelékből.

A kartonból vágj füleket, ezeket borítsd be a textillel, majd ragaszd a ráma tetejéhez. A rámába is tegyél ugyanilyen textilt. A filcből vágj ki két oválist a nyuszi lábainak, rá pedig egy-egy nagyobb és 3-3 kisebb kört a tappancsoknak. Ezeket is ragaszd össze, majd a rámára.

Végül a párnatöltelékből formálj egy hatalmas gombócot és ragaszd a lábak fölé. Már kész is a cuki nyuszi!

Ha nem riaszt el egy kis varrás, akkor ezt a nyuszit könnyen elkészítheted. (Ha elriaszt, akkor használj ragasztópisztolyt).

Vágj ki két nyuszi alakot zsákvászonból, majd varrd vagy ragaszd össze őket - egy kis rést viszont hagyj, hogy a töltőanyagot bele tudd tenni. Ha megtöltötted, varrd össze a kis rést is.

A popójára ragassz egy pompont, a nyakába pedig tegyél egy masnit. A füleihez drótot vagy szalagot is rögzíthetsz, hogy fel tudd akasztani az ajtóra.

Fókuszban

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

3 óriási tévhit a hurutos köhögéssel kapcsolatban

Okos tetőablak: együtt a kényelem és a funkció