10 hasznos hobbi – Ezektől jobban fog vágni az eszed

Nagy Niki
Írta: ,
10 hasznos hobbi – Ezektől jobban fog vágni az eszed

Szeretnéd valami olyannal eltölteni a szabadidődet, amivel fejlődhetsz is? Ezt sokan gondoljuk így, főleg azok, akiknek nincs túl sok idő a keze alatt, és szeretnék összekötni a kellemeset a hasznossal. Próbáld ki te is ezt a 10 agyturbózó hobbit, amitől garantáltan okosabb leszel!

Főzz!

Ki gondolná, hogy a főzés is hozzájárul ahhoz, hogy jobban működjön az agyad? Pedig így van – ha sokszor próbálsz ki új ételeket, fejlődik a kreativitásod, hiszen előbb-utóbb elkezded a saját praktikáidat is bevetni a szakácskönyv szentírása helyett.

Alkalmazkodóképesebb leszel, mivel valahogy a konyhában soha nem úgy sül el semmi, mint ahogy a pontos leírásokban szokott, és kénytelen vagy gördülékenyen venni az új kihívásokat, hogyha vacsorázni szeretnél még aznap.

Sőt, egyszerre több feladatot is el kell végezned, ami a koordinációdat is javítja.

Eddz! Kép forrása: shop.lululemon.com

Bizony, a testedzést ezúttal sem lehet kihagyni – az a közhely, hogy ép testben ép lélek ugyanis egyáltalán nem túlzás. Az orvosok egyetértenek abban, hogy a sportolás közben megnövelt vérnyomás pozitív hatással van az agyműködésre, a kardiovaszkuláris edzések pedig, mint például a futás, úszás vagy biciklizés, hozzájárulnak az újabb agysejtek kifejlődéséhez.

A csapatsportok során könnyebben hozol majd döntéseket, és jobban reagálsz majd a váratlan helyzetekre, a lassabb sportok, mint a jóga vagy a pilates, hozzájárulnak a stressz csökkentéséhez, ami az agyi aktivitásodnak is jót tesz.

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra