5 hasznos hobbi, amit akár már holnap el is kezdhetsz

Stumpf Bea
Írta: ,
5 hasznos hobbi, amit akár már holnap el is kezdhetsz

Iskolás korodban biztos neked is tele volt az órarended különórákkal, amiket suli után már alig vártál. Ezek segítettek abban, hogy fejleszd a képességeidet és a személyiségedet is, ezektől lettél olyan, amilyen most vagy. Hidd el, hogy a hobbi felnőttkorban sem luxus – csak egy kis időt kell rá szánni, és hasznosabbnál hasznosabb dolgokra bukkanhatsz. Íme néhány tipp, hogy mit csinálj tévézés vagy Facebookozás helyett!

Tanulj idegen nyelveket Kép forrása: lifehack.org

Bár elsőre nem hangzik egyszerű feladatnak, mégse riadj meg tőle rögtön! Főként, ha szeretsz utazni és új embereket, kultúrákat megismerni, akkor ez egy szuper hasznos hobbi lehet.

Nem kell rögtön a nagy szótárfüzetekre és nyelvkönyvekre gondolnod, hidd el, ha minden nap megtanulsz pár tucat új szót, az adott nyelven nézel filmeket és még egy kicsit a nyelvtant is átnézed, akkor hamar ragad rád a tudás, amivel ráadásul az agyadat is fitten tarthatod. Tudományosan is kimutatták ugyanis, hogy akinek nagy a szókincse, az jobb a tervezési, szervezési és problémamegoldási feladatokban is!

Főzz Kép forrása: cookrepublic.com

A főzés nem egy veled született képesség, így az a kifogás, hogy nem tudsz főzni, most nem játszik. Egy kis gyakorlással szuperül tanulható kreatív elfoglaltság, ami még a multitaskingra is remekül megtanít.

Egyszerre teszed fel a vizet, aprítod a zöldséget, intézed a sütőt, a szószt vagy éppen a többi hozzávalót. Ha még a menüvel is kreatív vagy egy kicsit, akkor egyáltalán nem unalmas, és semmiképp sem haszontalan elfoglaltság.

Tipp: Ha egyedül nincs kedved nekiállni, iratkozz be egy néhány alkalmas főzőkurzusra!

Legolvasottabb cikkek

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!