Hangulatos tavaszi díszek pár száz forintért

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Végre melegedik a hőmérséklet, nyílni kezdenek a virágok, ismét aktuális lesz a húsvéti dekoráció. De hogyan öltöztetheted fel a lakást különleges hangulatba minimális pénz mellett?

Friss és vágott virágok

Tavasszal nem csupán a virágboltok, hanem a nagyobb áruházak is egytől-egyig kínálnak vágott és hagymás növényeket, így aztán nem lehet gond ezekből néhányat kedvező áron beszerezni.

Aki spórolni szeretne, annak persze jobb választás a hagymás, évelő virág megvásárlása, amit nem csupán kiültetni lehet, hanem gondozni is, egészen a következő tavaszig. 

A cserépbe ültetett, vagy vázába állított virágok nem csak kihagyhatatlanok a tavaszi dekorációból, hanem gyönyörködtetik a szemet és az illatuk sem lebecsülendő.


Olvastad? 7 meseszép növény, ami késő őszig virágba borítja a teraszt


A különleges élményért állíts egy-egy szál virágot apró befőttesüvegekbe, vagy készíts fűzfavesszőkből fészekszerű kaspót a hagymás jácintoknak, nárciszoknak, tulipánoknak.

Kosárkába rendezett dekoráció

Az apró kosárkák már-már alapvető dekorációs elemnek bizonyulnak a tavaszi időszak során.

Nem csoda, hiszen igen sokoldalúan felhasználhatjuk őket.

Elrejthetjük bennük a kevésbé látványos cserepeket, így csak a csodás virágok fognak kikandikálni.

Telerakhatjuk őket festett tojásokkal, nyuszi-, vagy csibefigurákkal, de tekinthetünk rájuk egyfajta fészekként is, amit mohával bélelhetünk.

Amellett, hogy a boltokban vásárolhatunk kész kosárkákat, mi magunk is készíthetünk némi kézügyességgel felvértezve.

Favesszők helyett kevésbé tartós, de hasonlóképpen olcsó a vastagabb papírból hajtogatott változat, amit nemkülönben díszíthetünk kívülről és belülről egyaránt.