Fogj egy üres konzervdobozt, és kövesd ezeket a lépéseket – Gyönyörű dekorációkat alkothatsz vele

Írta: ,

Ha ti is szeretitek a befőtteket, elrakott zöldségeket, vagy csak néha életmentő egy előre elkészített ételt felmelegíteni, akkor biztosan akad a lakásban néhány régi konzervdoboz is. Tudtad, hogy ezekből szuper dekorációkat és mutatós tárolókat is készíthetsz? Mutatjuk, hogyan!

Az asztal éke Kép forrása: stylemepretty.com

1/5 Az asztal éke

A kis méretű, rusztikus hatású vázák most különösen divatosak, főleg, ha például a vacsorához kerülnek az asztalra.

Ehhez a dekorációhoz csak egy megtisztított konzervdobozra és rusztikus hatású zsinegre lesz szükséged, meg persze némi ragasztóra: tegyél egy csepp ragasztót a konzervdoboz felső részére, majd kezdd el körbetekerni rajta a kötelet, és ragaszd meg az alján is.

Az elkészített tárolóba állíts egy kis üveget, amibe vizet tölthetsz, és ebbe jöhetnek is a virágok.

Mécsestartók Kép forrása: craftfoxes.com

2/5 Mécsestartók

Fogd a megtisztított konzervdobozokat, egy éles szöget és egy kalapácsot, aztán engedd szabadjára a fantáziádat – üss csillagokat, virágokat, vagy bármilyen más mintát a konzervdobozba, aztán fújd le festékspray-vel az egészet.

Ezzel készen is van a mécsestartód, de ha szeretnéd, hajlított drótból kis fülecskét is csinálhatsz neki, így például fel is akaszthatod az erkélyen vagy a kertben.

Törülközőtartó konzervből Kép forrása: diy-enthusiasts.com

3/5 Törülközőtartó konzervből

Ha van néhány nagyobb méretű dobozod, akkor azokból mutatós tárolót készíthetsz a fürdőszobába – természetesen alaposan meg kell őket tisztítani, és nem árt le is csiszolni őket, hogy megszabadulj a repedezett élektől.

A mintás tapétamaradékot vagy szalvétát dekupázs ragasztóval vidd fel, a dobozokat pedig felragaszthatod vagy fel is fúrhatod a falra.

Válassz a fürdőszobádhoz illő színeket!

Tarka cserepek Kép forrása: listotic.com

4/5 Tarka cserepek

Ha nem szeretnél sok időt ráfordítani, mégis valahogy felhasználnád a régi konzervdobozokat, akkor itt egy szuper ötlet a számodra: fesd le őket különböző színekre, majd egy szöggel és egy kalapáccsal üss néhány lyukat a dobozok aljára, hogy legyen hol elfolynia a víznek.

Töltsd meg őket virágfölddel, és máris új otthont teremtettél a szívednek kedves palántáknak.

A kertben is jól fognak mutatni ezek a vidám kis cserepek, de akár a lakás díszei is lehetnek.

A gyerekszobában is van helyük Kép forrása: allyou.com

5/5 A gyerekszobában is van helyük

A kisbabák imádják nézni a színes, levegőben táncoló tárgyakat, és néhány üres konzervdobozból bájos szélforgót készíthetsz nekik.

Üss a dobozok aljára lyukat, és azon keresztül fűzd őket damilra. Ezeket aztán akár két egymást keresztező fogasról is lelógathatod.

Természetesen ilyenkor különösen fontos, hogy alaposan megtisztítsd és lecsiszold a dobozokat, még akkor is, ha a lurkó nem fogja elérni őket – jobb az óvatosság.