Fantasztikus design ötletek, amikre a krétafestéket használhatod

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Fantasztikus design ötletek, amikre a krétafestéket használhatod

Manapság abszolút slágernek számít a krétafesték a lakberendezésben – nem véletlenül! Amellett, hogy tökéletesen testre szabhatod, élvezheted minden előnyét a lakás bármelyik szegletében. Lássunk néhány inspirációt!

Krétafal a konyhában Kép forrása: eenigwonen.nl

Az egyik legjobb hely, ahol a krétafestéket bevetheted, az a konyha. Itt gyűlik össze a család apraja, nagyja, és innen indulnak a reggelek is, egyszóval ez az a helyiség, ami a leginkább interaktívnak számít.

Hol máshol kaphatna helyet egy méretes üzenőfal? Dizájn elemnek ugyancsak tökéletes, hiszen felfúrhatsz rá polcokat, virágtartókat, ragaszthatsz rá képeket, betűket.

Emellett, ha mágneses krétafestéket veszel (vagy vásárolhatsz ilyen tapétát is), a gyerekek rajzait, vagy kisebb-nagyobb cetliket, számlákat is rögzíthetsz egyazon felületen. Mivel a mágneses krétafal meglehetősen drága (ezt a speciális festéket az országban pedig alig-alig lehet venni), felfúrhattok egy fémlapot a falra, amit átfesthettek krétafestékkel. Az eredmény ugyanaz!

Válaszd a gyerekszobába Kép forrása: natocadesign.com.br

Ha a konyhába tökéletes választás a krétafal, akkor a gyerekszobába pláne. Gyakorlatilag kivédhetetlen, hogy a gyerekek itt-ott összefirkálják a falat, akkor miért ne csinálhatnák mindezt legálisan?

Egy-egy komplett falat is átfesthettek krétafestékkel, de ha sikerül beszerezni egy méretre vágott falapot, az ugyancsak szolgálhatja ezt a célt. Sőt, előnye, hogy mozgatható, így nyáron kivihetitek az udvarra, a teraszra.

A gyerkőc úgyis alkothat rajta, hogy te közben gond nélkül ténykedhetsz a lakásban, miközben őt is szem előtt tartod – elegendő csak az adott helyiségbe vinni a táblát. Ha pedig maradnál az eredeti tervnél, a gyermeked garantáltan imádni fogja, hogy mindig aktualizálhatja a falát. Ez kisgyermekkorban éppúgy előny, mint kamaszként!

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!