Ezért gyűjtögess a nyaraláson – csodás dekorációkat készíthetsz

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Általában szeretünk a nyaralásról emlékeket hazahozni, sokan szívesen nosztalgiáznak a csodás napokról, és nem csupán a fényképeket segítségével. De mégis mit lehet kezdeni a begyűjtött relikviákkal? Hogyan használhatjuk fel őket a dekorálás során?

Az uszadék fák rusztikusak és megismételhetetlenek, ezért sokan imádják őket. Időnként valóban elegendő csak rájuk nézni, és szinte megszólalnak, azonnal láthatjuk, milyen dekoráció készülhetne belőlük.

Néha azonban nem árt egy kis inspiráció, hogy valóban különleges és emlékezetes díszt készíthessünk magunknak.


5 kreatív projekt a tavaszi délutánokra


Az egyik legegyszerűbb módja az uszadék fa felhasználásának, ha egy áttetsző váza köré illesztjük a darabokat, ragasztóval rögzítjük őket, majd egy szép szalaggal átkötjük az egészet.

A kisebb, inkább kerekebb, rönkszerű darabkákat is felhasználhatjuk ily módon, de közepüknél fogva felfűzhetjük őket egy hosszabb madzagra.

Ha az ágakat elforgatjuk egymáson, majd feldobjuk néhány kagylóval, vagy éppen tengeri csillaggal, tengerüveggel, garantáltan csodás dekorációra tehetünk szert.

Egyedi formák Kép forrása: etsy.com

Ha imádod a fát, akkor minden bizonnyal az előbbi dekorációs lehetőségek is megihlettek, de a következő garantáltan megmozgatja a fantáziádat. Ennél a dísznél elsősorban egy alapra van szükséged, amit te magad álmodhatsz meg.

A betűktől kezdve a különféle formákon át egészen a feliratokig, mintákig bármi szóba jöhet, ami az ízlésednek megfelel. Az alapot ki kell vágnod egy vastag kartonból, falapból, olyan anyagból, ami kellően masszív (főleg, ha nagyobb díszt választottál magadnak).

Ezután már nincs is más dolgod, mint mozaikszerűen elrendezni az alapon a begyűjtött uszadék fákat, majd ragasztópisztollyal rögzíteni azokat. Ugyanezen az elven a szebbnél szebb kavicsokat, tengerüveg darabkákat, vagy éppen kagylókat is felhasználhatod.