Így készülj az év legromantikusabb időszakára

Szendrey Adrienn
Írta: ,
Így készülj az év legromantikusabb időszakára

A fűtésszezon kezdete egyet jelent azzal, hogy csúcsra jár a romantika. Ahogy a filmekben, úgy Te is leheveredhetsz a puha szőnyegre életed párjával, no meg persze egy pohár borral, hogy aztán összebújva nézzétek, miként ropog a tűz a kandallóban. (x)

Egyetlen pillanat alatt szertefoszlik azonban az idilli kép, ha nem gondoskodtok szerelmetek mellett a tűz táplálásáról is. Ebben nyújthatnak segítséget a STIHL akkumulátoros fűrészei. A COMPACT eszközökkel pillanatok alatt felapríthatjátok a tűzifát, ráadásul olyan pehelykönnyűek, hogy egyikőtöknek sem jelenthet kihívást a használatuk.

Így készülj az év legromantikusabb időszakára

Jó hír, hogy ha az éjszaka közepén nemcsak a borosüveg ürül ki, hanem a tűzifakészlet is elfogy, nem átkoznak el a szomszédok, ha beizzítjátok akár a STIHL MSA 120 C-BQ, akár a STIHL MSA 140 C-BQ fűrészt, hiszen mindkettő rendkívül csendes. Kezdő kandalló-tulajdonosként sem kell aggódnotok biztonságos használatuk miatt. Erről a QuickStop Super láncfék gondoskodik, amely garantálja a lánc azonnali megállását akkor is, ha megcsúszik a kezetekben a gép.

Így készülj az év legromantikusabb időszakára

A nyugodt estéket azonban már most megalapozhatjátok azzal, ha a szezonra elegendő tűzifát még az ősz elején beszerzitek, felaprítjátok és kiszárítjátok. Nem mindegy azonban, hogy miként tároljátok munkátok gyümölcsét addig, amíg a kandallóba nem kerül. Ennek a négy aranyszabálynak a betartásával nem tudtok hibázni:

  1. Szellős, száraz, napos helyen alakítsátok ki a tárolót, hiszen így jelentősen lerövidül a száradási idő.
  2. Kisebb darabokra aprítsátok a tűzifát, a nagyobb tönkök lassabban veszítik el nedvességtartalmukat.
  3. Mielőtt egymásra halmoznátok a darabolt fát, a legalsó sor alatt hagyjatok egy légáteresztő réteget. Jó megoldás lehet, ha a földtől számítva nagyjából 15 centiméteres magasságra erősítetek a tároló szerkezetéhez egy rácsozatot, és erre kezditek el halmozni a rakást. Ez a módszer szintén felgyorsítja a fa száradási idejét.
  4. Törekedjetek arra, hogy a sorok között átjárhasson a levegő.

A munka után pedig élvezzétek az édes pihenés minden pillanatát.

A STIHL akkumulátoros fűrészeit Te is beszerezheted a szakkereskedésekben vagy a webshopon keresztül.

www.stihl.hu
www.stihl-shop.hu
www.stihlnemzedekek.hu

 

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!