Egyszerű és ötletes DIY illatosítók az otthonodba

Balatoni Dóra
Írta: ,

Számodra is gondot okoz, hogyan varázsolhatnál kellemes illatot az otthonodba? Ha nem szellőztetsz néhány óráig, máris kellemetlen, állott szagot érzel odabent? Próbáld ki a következő házi illatosítókat, amiket te magad is elkészíthetsz.

Citrusfélék sóval töltve Kép forrása: helloglow.co

Ez az egyik legegyszerűbb és legjobb módja annak, hogy elűzd otthonodban a kellemetlen szagokat és helyette friss illatokat varázsolj.

Amire szükséged van hozzá: tengeri só, friss citrusfélék (például citrom, narancs vagy grapefruit), friss gyógynövények, fűszerek, kés és kanál.

Első lépésben vágd ketté a citrusfélét, egy kanállal vájd ki a belsejét és töltsd fel sóval. A só felszabadítja a citrus illatát és elnyeli a nemkívánatos szagokat.

Ezután, hogy még jobb legyen a végeredmény (látványban és illatban egyaránt), a tetejére szórj menta- és bazsalikomleveleket, valamint szegfűszeget.

Gyönyörű csokrot kaptál a párodtól? Van még néhány színes virág a kertben?

Ne hagyd, hogy végül a kukában vagy a földön elszáradva végezzék, inkább készíts belőlük házi potpuorrit!

Szükséged lesz hozzá vegyes virágokra (például rózsára, napraforgóra, körömvirágra vagy őszirózsára), egy fém rácsra és éles késre.

A virágokat vágd le a szárukról, majd tedd rá a rácsra. Megszáríthatod őket a napon is akár, de ha nem akarsz heteket várni rá, akkor csak tedd be a sütőbe.

Nézz rá gyakran, ha már megszáradtak, vedd ki őket, nehogy véletlenül megégjenek. Az így megszáradt virágokat helyezd egy üvegvázába vagy egy díszes tálba.