Egyszerű és ötletes DIY illatosítók az otthonodba

Balatoni Dóra
Írta: ,

Számodra is gondot okoz, hogyan varázsolhatnál kellemes illatot az otthonodba? Ha nem szellőztetsz néhány óráig, máris kellemetlen, állott szagot érzel odabent? Próbáld ki a következő házi illatosítókat, amiket te magad is elkészíthetsz.

Citrusfélék sóval töltve Kép forrása: helloglow.co

Ez az egyik legegyszerűbb és legjobb módja annak, hogy elűzd otthonodban a kellemetlen szagokat és helyette friss illatokat varázsolj.

Amire szükséged van hozzá: tengeri só, friss citrusfélék (például citrom, narancs vagy grapefruit), friss gyógynövények, fűszerek, kés és kanál.

Első lépésben vágd ketté a citrusfélét, egy kanállal vájd ki a belsejét és töltsd fel sóval. A só felszabadítja a citrus illatát és elnyeli a nemkívánatos szagokat.

Ezután, hogy még jobb legyen a végeredmény (látványban és illatban egyaránt), a tetejére szórj menta- és bazsalikomleveleket, valamint szegfűszeget.

Gyönyörű csokrot kaptál a párodtól? Van még néhány színes virág a kertben?

Ne hagyd, hogy végül a kukában vagy a földön elszáradva végezzék, inkább készíts belőlük házi potpuorrit!

Szükséged lesz hozzá vegyes virágokra (például rózsára, napraforgóra, körömvirágra vagy őszirózsára), egy fém rácsra és éles késre.

A virágokat vágd le a szárukról, majd tedd rá a rácsra. Megszáríthatod őket a napon is akár, de ha nem akarsz heteket várni rá, akkor csak tedd be a sütőbe.

Nézz rá gyakran, ha már megszáradtak, vedd ki őket, nehogy véletlenül megégjenek. Az így megszáradt virágokat helyezd egy üvegvázába vagy egy díszes tálba.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!