7 egyszerű és csodaszép őszi dekoráció: így készítsd el őket!

7 egyszerű és csodaszép őszi dekoráció: így készítsd el őket!

Címlap / Otthon / Hobbi / 7 egyszerű és csodaszép őszi dekoráció: így készítsd el őket!

Az ősz nem csak a szüret időszaka, a tarka levelek és a rengeteg termés ahhoz is nagyszerű alkalmat teremt, hogy kidekoráld a lakást néhány évszakhoz illő dísszel. Ha gyerkőc is van otthon, a közös ügyeskedés szinte kötelező program, de a magad készítette díszek neked is örömet fognak szerezni.

Levélkoszorú

Akár a bejárati ajtóra is kerülhet a levelekből készült koszorú.

A legegyszerűbb, ha kreatív hobbi boltban veszel hungarocell vagy habszivacs koszorúalapot, majd ebbe szurkálod bele a kirándulás alkalmával összegyűjtött leveleket.

A variácóknak csak a képzeleted szabhat határt, a koszorúra kerülhetnek magvak, de akár búzakalász vagy moha is.

Makk, mogyoró, gesztenye

A fényes magok nem csak egy erdei kirándulás, akár városi séta közben is a zsebedbe kerülhetnek.

Már önmagukban is olyan szépek, hogy elegendő, ha megmutatod őket: fogj egy csinos vázát, de virágok helyett most egyszerűen csak szórd bele vegyesen a terméseket, köss rá egy szép, színben passzoló – mondjuk arany, narancs vagy barna – szalagot, és már kész is a pofonegyszerű, mégis mutatós őszi asztaldísz.

Kép forrása: acorno.com

Szárított tök

A szárított tökök vidám színükkel és gömbölyű formájukkal szintén népszerű tavaszi dekorációnak számítanak.

Kisebb halomba rendezve, vagy egy fából készült tálkára állítva már önmagukban is mutatósak, de kísérletezhetsz azzal, hogy például az egyik felüket arany színűre fújod, vagy különböző mintákat karcolsz tűvel a felszínükre.

Ha filctollal rajzolsz rájuk, abban a gyerekek is segíthetnek.

Gyertyatartó termésekkel

Fogj egy nagyobb gyertyatartót, állíts bele egy kisebb méretű gyertyát, a köztes részt pedig töltsd fel tarka levelekkel és termésekkel.

A gyertyatartó külsejére egy szalmaszálból vagy spárgából masnit is köthetsz – igazi őszi hangulata lesz, de persze ez csak dekoráció, a gyertyát inkább n gyújtsd meg, mert a száraz levelek könnyen lángra kapnak.

Bőségszaru

A bőségszaru az egyik legnépszerűbb őszi asztaldísz: magát a szarut kreatív hobbi boltban megveheted, de egy kartonpapír megcsavarásával és némi ragasztóval te is pillanatok alatt elkészítheted, ez után pedig már csak meg kell töltened az őszi kiránduláson összegyűjtött kincsekkel.

Szalmabábuk

A mókás kis szalmafigurák nem csak a gyerekek kedvencei lesznek, te is a szívedbe zárod majd őket.

Fogj egy marék szalmát, hajtsd félbe, és egy kicsivel a közepe alatt kösd körbe spárgával, így elválasztva a testet és a fejet. A fej alatti részt oszd három részre úgy, hogy a középső vastagabb legyen.

Ez lesz a bábu teste: a spárgával kösd meg középtájon, ahol a dereka lesz, majd az ez alatti részt oszd két részre: ezek lesznek a lábak, amiket a képzeletbeli bokánál kell megkötnöd. Végül a két szélső részből készítsd el a karokat úgy, hogy a vállnál és a csuklónál spárgát kötsz rájuk, majd rövidebbre vágod őket.

Ez után már nincs más dolgod, csak kedved szerint öltöztetni, dekorálni a kedves kis fickókat.

Levelek keretbe

Találtál néhány igazán szép levelet?

Fektesd őket méretre vágott, sötét kartonpapírra, és rakd egy mutatós képkeretbe,aztán akaszd őket a falra: a természet néha olyan csodás dolgokat alkot, amelyek már önmagukban is tökéletes dekorációként szolgálnak, neked nem is kell mit hozzá tenned.

Ha ennyivel nem éred be, ragassz terméseket vagy színes kavicsokat egy ragasztópisztoly segítségével a képkeretre.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!