DIY gyertyák, a legfinomabb őszi illatvariációkban

Dienes Petra
Írta: ,

A gyertyák szuper kiegészítői lehetnek az otthonodnak, de ahogy beköszöntenek a hideg és csípős nappalok, úgy a dekoráción kívül a másik előnyüket is kihasználhatod – becsempészheted velük az ősz aromáit a lakásodba. Szánj egy kis időt az előkészületekre és a lakásod úgy fog illatozni, hogy feltölti a tested és a lelked egyaránt.

Hozzávalók, alapok Kép forrása: estiva.ru

Az illatgyertyák elkészítéséhez a következőkre lesz szükséged: 

  • 1 nagyobb csomag szójaviasz (ezt az interneten könnyen beszerezheted)
  • bármilyen pohár vagy kis tál, amibe a viaszt beleöntöd majd (használhatsz dióhéjat vagy kibelezett tököt is)
  • gyertya kanóc (bármelyik kreatív hobbi üzletben beszerezhető)
  • 100 %-os tisztaságú illóolajok (vanília, fahéj, narancs, rozmaring, borsmenta, geránium, citromfű)
  • 1 kisebb adag chai latte fűszerkeverék (ezt meg is vásárolhatod, de otthon is elkészítheted online receptek segítségével)
  • kétoldalú ragasztó

Fogd meg a kanócokat és az aljukon lévő fém talpacskákra ragassz kétoldalú ragasztót – így nem fognak elcsúszkálni. Ezután mérd ki a viaszból a szükséges mennyiséget: önts belőle annyit – még nem meleg állapotban – a gyertya leendő tartójába, hogy körülbelül egy ujjnyi hely maradjon a viasz és a perem között.

Ezt öntsd át egy műanyag vagy fém tálba és olvaszd fel a gőz felett. A szójaviasz egyébként 50 °C körül olvad fel teljesen, így nem kell sokat várnod, míg áttetsző, teljesen folyékony anyagot nem kapsz. Ekkor vedd le a lángról és hagyd egy picit hűlni.

Ha már nem túl forró a viasz, de még mindig folyékony, akkor elkezdheted hozzáadni az illóolajokat és a fűszereket is, majd belecsorgathatod a pohárkába. Ezután hagyd 24 órán át hűlni és kész is!