Csináld magad! Csodás dekorációk levendulával

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Csináld magad! Csodás dekorációk levendulával

A levendula manapság már messze nem csupán egy gyógynövény, a lakberendezésben, otthonszépítésben is egyre nagyobb szerep jut neki. Azon felül, hogy egyáltalán nem nehéz levendula lila kiegészítőket beszerezni, magát a növényt is megvehetjük az összes kertészeti szaküzletben.

Ültesd el!
Bár a levendula szárított virágaival nagyszerűen lehet dekorálni, addig is díszítheti az otthonodat, amíg csupán az apró bimbók sorait hozza. 
 
Mindösszesen arra kell ügyelni, hogy a növény a száraz, sziklás talajt kedveli, a napot pedig egyenesen imádja. Bár megpróbálkozhatsz másfajta elhelyezéssel is, ezzel nem foghatsz mellé, és a növényed sokáig dísze lesz a kiskertednek, otthonodnak.
 
A cserép, kaspó megválasztásával rengeteget variálhatsz a látványon, elvégre láthattunk már levendulát fantasztikusan mutatni régi fémkancsóban, kiszeparált vödörben és kosárban is.
Hasznosítsd!
Ha az ültetésen túl vagy, esetleg kaptál egy csokor levendulát, akkor először biztosan azon gondolkozol, mihez is kezdhetnél vele. Amennyiben szeretnéd a jótékony hatásokat kihasználni a csodás látvány mellett, az a legjobb, ha a virágokat szárítás után miniatűr zsákocskákba helyezed
 
Ha az illatpárnát jól megtömted, varrd össze, majd díszítsd ki és rögzíts hozzá anyagból egy hurkot. Így nem csupán beteheted a párnák alá a nyugodt álom érdekében, hanem fel is lógathatod a szekrényedben. A kellemes illat mellett a levendula távol tarja a molyokat, nem utolsó sorban díszíti a kopár szekrényeket.
 
Ezzel a megoldással egyébként a lakás bármelyik szegletét feldobhatod, illatosíthatod.

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)