Csempe felújítás bontás nélkül – Adj új életet a járólapnak

Seufert-Szántó Orsolya
Írta: ,
Csempe felújítás bontás nélkül – Adj új életet a járólapnak

Nemrég átfestettem a mellékhelységet, ezzel pedig a lelkem egyik háborgó szegletében helyre állt a rend. Örkény egyik novellájában, az író elkészül a NAGY művel. Hív egy ladikost, beeveztet a tó közepére, majd kilép a csónakból, megpróbálva ezzel, hogy a mű megírását követően vajon tud-e a vízen járni. Na én ilyen magaslatokba nem vágyom, így csak előhúztam a gyerek kis sámliját, leültem a mellékhelységgel szemben és csak néztem azt a szép fehér falat és kövezetet, ami korábban a rózsaszín és a terrakotta lehetetlen kombinációjában virított. Jelentem a hidegburkolat festés közel 2 hónappal ezelőtt megtörtént és eddig minden oké!

Másfél éve költöztünk be abba a lakásba, amiben  most élünk. Nem kellett sok kompromisszumot kötni magunkkal amikor megvettünk, de egyértelmű volt számomra, hogy az a kevés dolog, ami mégiscsak fennakadt a rostán, bizony nem várhat sokáig. Volt, ami a gyors le- és kicserélés áldozatául esett, de volt olyan, amit anyagi megfontolásból nem tudtunk meglépni (utóbbi erős befolyásoló tényező egy átalakításnál). 

Ilyen volt például a lakás jelentős részét – lényegében a legláthatóbb területeket – borító terrakotta, diagonálban lerakott burkolat is. Hát igen; nem hogy a színe, de még a lerakás is absolutely dislike, fokozni szerintem nem is lehetett volna. A megvételkor még narancs- és napsárga színekben pompázó lakáshoz persze ez passzolt is, ám a hideg pasztell színekhez, amiket mi választottunk életterünk színeinek, bizony még a legnagyobb jóindulattal sem simult harmonikusan. Hát akkor hogyan tovább???

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!