Csak néhány alapanyag kell ehhez a dekorációhoz: csodálatos tavaszi díszek készülhetnek belőle

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Csak néhány alapanyag kell ehhez a dekorációhoz: csodálatos tavaszi díszek készülhetnek belőle

Kép forrása: TATA_Y/depositphotos.com

Szinte hihetetlen, de a tavasz már javában tombol, és bizony nyakunkon a húsvét is. Régen sokkal több időm és energiám volt dekorálni, az elmúlt években viszont előnyben részesítem azokat a díszeket, amik villámgyorsan elkészülnek és tartósak – tehát a következő évben is elővehetem majd őket. Ilyen ez a dekoráció is, aminek az elkészítésébe extraként még a kisgyermekeket is könnyen bele tudjuk vonni.

Hogyan készül fonalból a húsvéti tojás?

Ennek a látványos és sokoldalúan elkészíthető dísznek az elkészítéséhez mindössze négy alapanyagra lesz szükséged: színes fonalra, lufira, kevés olajra és decoupage ragasztóra. 

  1. Először fújd fel a lufit akkora méretűre, amekkorára a tojásformát szeretnéd, majd kend be olajjal, vagy vazelinnal a felületét. Erre azért van szükség, hogy a fonal ne tapadjon rá a lufira, különben nem tudod majd lefejteni róla, mikor elkészültél. 
  2. A következő lépésben áztasd ragasztóba a fonalat – ez egy kicsit macerás és maszatolós munka, de ha egy kisebb befőttesüvegbe teszed a fonalat, majd rányomod a ragasztót és összeforgatod az egészet, akkor kisebb eséllyel fogod a teljes munkapultot összekenni. Ráadásul ebben az esetben a fonalat sem kell külön tárolnod, elég, ha a lufit az üveg fölé teszed, és így tekered körbe a fonalat.
  3.  A harmadik lépés ugyanis éppen ez: a színes fonalat kell körbetekerned a lufin. Értelemszerűen attól függően lesz jobban, vagy éppen kevésbé átlátható a fonalból készült húsvéti tojás, minél sűrűbben, vagy ritkábban tekered körbe a lufit. 
  4. Ezt követően félre kell tenned a fonallal körbetekert lufit száradni. A célnak megfelel valamilyen kartonból készült tartó, például egy használaton kívül tojástartó is, vagy egy konzervdoboz, de fontos, hogy tegyél alá újságpapírt, mert a felesleges ragasztó le fog folyni, csöpögni. 
  5. Amikor a fonaltojás megszáradt, egy tű segítségével bökd ki a lufit, és távolítsd el a réseken keresztül. A tojás így már önmagában is izgalmas dekoráció lesz, de a látványt könnyedén tovább fokozhatod. 

 

 

 

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!