Az ékszertartótól a madáretetőig - DIY dekorációk jégkrémpálcikából

Írta: ,

Szeretsz otthon barkácsolni? Imádod a kézzel készített dekorációkat? Akkor mutatunk néhány szuper ötletet, amelyek mindegyike jégkrémpálcikából készült! Van közöttük néhány bonyolultabb, ami kihívást jelenthet a jó kézügyességgel rendelkezőknek is, ám akadnak közöttük olyanok is, amelyeket bárki könnyedén elkészítheti.

Fali polc Kép forrása: makeanddocrew.com

1/8 Fali polc

Kezdjünk rögtön egy bonyolultnak tűnő, ám valójában nagyon könnyen elkészíthető dekorációval! Csupán néhány csomag jégkrém-pálcikára és ragasztóra lesz szükséged, plusz festékre, ha szeretnéd befesteni – de ez a lépés nyugodtan elhagyható. Fektess le egy lapra 6 pálcikát úgy, hogy szabályos hatszöget formázzanak.

Rajzold körül, hogy készítés közben véletlenül se csússzon el. A pálcika egymásra helyezett végeit ragaszd egymáshoz, majd kezdd el felfelé rétegezni, mindegyikre helyezz egy újabb pálcikát. Érdemes legalább 16-18 réteget készíteni, hogy jó vastag legyen.

Az így elkészült polcot akaszd fel a falra és helyezz rá egy kisebb cserepes kaktuszt.

2/8 Tükör

Ha szeretnéd feldobni a hagyományos tükrödet, elég, ha beszerzel néhány jégkrém-pálcikát és ragasztót.

Előbbieket törd el változó hosszúságúakra, és mintha a nap sugarai vagy virágszirmok lennének, a végüket ragaszd a tükör hátsó részére.

Jól mutat akkor is, ha nagyméretű a tükör, de akkor is, ha viszonylag kicsi. Szerencsére nincs sok munka vele, könnyű elkészíteni, csak egy kis szépérzékre van szükségünk hozzá.

Hópihe-dekoráció Kép forrása: brit.co

3/8 Hópihe-dekoráció

Még nincs vége a télnek, így még nem késő kitenni egy-két téli dekorációt a szobánkba. Ha pedig már a tavaszt várod, a következő ötletet akkor is érdemes megjegyezned, hiszen jövőre is hasznát veheted.

Talán nem is gondoltad volna, jégkrém-pálcikából milyen csodás dekorációt varázsolhatsz. A pálcikákat rendezgesd úgy, hogy hópihét formázzanak. Csak ragaszd össze a végeit és akaszd fel! Remekül mutat az ajtón kopogtatóként, de kettőt-hármat egymás mellé akasztva a szobád falán is mesés lesz.

Érdemes fehérrel vagy ezüsttel, esetleg arannyal befesteni, de szuper lesz akkor is, ha a pirosat választod.

Ablakdekoráció Kép forrása: tparty.typepad.com

4/8 Ablakdekoráció

Ha már unod az egyszerű függönyt az ablakon, dobd fel színes dekorációval! Készítsd elő a jégkrém-pálcikákat, és fesd be tetszőleges színűekre.

Az egyik végüket lyukaszd át és cérnával lógasd lefelé a függönytartóról. Ne legyen egyenletes, hanem különböző mértékben lógjanak lefelé, így még vidámabb hangulatot csempészhetsz a szobádba.

Madáretető Kép forrása: diyncrafts.com

5/8 Madáretető

Ne csak szobánkat szépítgessük, télen gondoljunk a madarakra is: jégkrém-pálcikából szuper madáretetőt varázsolhatunk. Először készítsük el az alját: a pálcikákat ragasszuk egymás mellé.

Ha megvan a négyzetes alap, jöhet az oldala: helyezzük egymásra a pálcikákat úgy, hogy a végeiket összeragasztjuk. 6-7 réteget tegyünk egymásra és már kész is a mű!

Töltsük meg mindenféle magokkal, amiket a madarak szeretnek. Egy madzaggal rögzítsük a fára és az ablakból figyeljük, mikor érkezik meg az első éhes madársereg!

Poháralátét Kép forrása: thinkcrafts.com

6/8 Poháralátét

Poháralátétet többféleképpen készíthetünk. A legegyszerűbb megoldás, ha csak egymás mellé fektetjük a jégkrémpálcikákat és egymáshoz ragasztjuk őket.

Ezt azonban bonyolíthatjuk is: két így elkészített lap közé helyezzünk 3-4 pálcikát oldalukra fordítva és ragasszuk össze úgy, mintha miniatűr raklap lenne.

Ha még nem vagyunk elégedettek a végeredménnyel, mintákat is rajzolhatunk rá vagy akár be is festhetjük az egészet.

Ékszertartó Kép forrása: gingersnapsblog.com

7/8 Ékszertartó

Jégkrém-pálcikából ékszertartót is készíthetünk. Raklapszerűen ragasszuk össze a pálcikákat a képen látható módon. Állítsuk fel, majd akasszuk rá a fülbevalóinkat.

Bár a ragasztáshoz és az összeillesztéshez kell némi türelem és kézügyesség, a festéssel és díszítéssel már nem kell bajlódnunk, mert anélkül is remekül mutat a polcunkon, asztalunkon.

Fényképkeret Kép forrása: momtastic.com

8/8 Fényképkeret

Nem bonyolult összerakni ezeket a fényképtartókat. Ha nem szeretnéd natúr színben, tetszőleges színre fesd be a pálcikákat. Készíthetünk különböző szögű képkereteket (háromszög és négyszög a legegyszerűbb), a lényeg, hogy a végeket az adott formában pontosan sikerüljön összeragasztani.

Nemcsak fényképeket, gyermekrajzokat és egyéb emlékeket is tarthatunk bennük!