Az ékszertartótól a madáretetőig - DIY dekorációk jégkrémpálcikából

Balatoni Dóra
Írta: ,

Szeretsz otthon barkácsolni? Imádod a kézzel készített dekorációkat? Akkor mutatunk néhány szuper ötletet, amelyek mindegyike jégkrémpálcikából készült! Van közöttük néhány bonyolultabb, ami kihívást jelenthet a jó kézügyességgel rendelkezőknek is, ám akadnak közöttük olyanok is, amelyeket bárki könnyedén elkészítheti.

Fali polc Kép forrása: makeanddocrew.com

Kezdjünk rögtön egy bonyolultnak tűnő, ám valójában nagyon könnyen elkészíthető dekorációval! Csupán néhány csomag jégkrém-pálcikára és ragasztóra lesz szükséged, plusz festékre, ha szeretnéd befesteni – de ez a lépés nyugodtan elhagyható. Fektess le egy lapra 6 pálcikát úgy, hogy szabályos hatszöget formázzanak.

Rajzold körül, hogy készítés közben véletlenül se csússzon el. A pálcika egymásra helyezett végeit ragaszd egymáshoz, majd kezdd el felfelé rétegezni, mindegyikre helyezz egy újabb pálcikát. Érdemes legalább 16-18 réteget készíteni, hogy jó vastag legyen.

Az így elkészült polcot akaszd fel a falra és helyezz rá egy kisebb cserepes kaktuszt.

Ha szeretnéd feldobni a hagyományos tükrödet, elég, ha beszerzel néhány jégkrém-pálcikát és ragasztót.

Előbbieket törd el változó hosszúságúakra, és mintha a nap sugarai vagy virágszirmok lennének, a végüket ragaszd a tükör hátsó részére.

Jól mutat akkor is, ha nagyméretű a tükör, de akkor is, ha viszonylag kicsi. Szerencsére nincs sok munka vele, könnyű elkészíteni, csak egy kis szépérzékre van szükségünk hozzá.