Adventi koszorú saját kezűleg

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Közeledik a karácsony, de legalábbis a visszaszámlálás lehetősége már ténylegesen az ajtón kopogtat. Egy családi asztalról sem hiányozhat a várakozás egyik legszebb kivitelezése, az adventi koszorú.

Mire van szükséged?

Az egyik legklasszikusabb és legegyszerűbb adventi koszorú elkészítéséhez először is venned kell egy alapot.

Bár te magad is elkészítheted, néhányszáz forintért vásárolhatsz egy jó minőségű szalmakoszorút, amit megtisztítva minden évben félretehetsz.

A dekorációhoz szükséged lesz természetesen négy gyertyára, ugyanennyi leszúrható gyertyaalapra, drótra és/vagy ragasztópisztolyra, valamint ízlésednek megfelelő díszítő elemekre.

Utóbbi a klasszikus megoldást felölelve mindenképpen fenyőből, örökzöld ágakból áll, de tobozokkal, dióval, bogyós termésekkel és természetesen műanyag díszekkel is kísérletezgethetsz.

A koszorúhoz passzoló szalag sem maradhat el és a fűszerekre, szárított gyümölcskarikákra is érdemes gondolnod, amikor megtervezed ezt a népszerű dekorációt.

A klasszikus koszorú

Az adventi koszorút manapság a leghagyományosabb formában két szín felhasználásával készíthetjük el.

Ehhez a megoldáshoz három lila és egy rózsaszín gyertyára van szükséged, amit a kör alapon, egymástól egyenlő távolságra kell elhelyezned.

Persze, a modernebb kivitelezés megengedi az egyedibb megoldást, pl. a három lila gyertya lehet egymás közvetlen közelében, a rózsaszín pedig külön – érdemes ezzel is próbálkozni. 

A díszítéshez a hagyományos vonalon maradva leginkább fenyőágakat ajánlatos használnod, de természetesen manapság már ez sincs kőbe vésve.

Az biztos, hogy különlegesebb lesz a végeredmény, ha többféle örökzöldet felhasználsz, különböző fenyőféléket, magyalt, borostyánt is nyugodtan bevethetsz.

Az egyszerű és letisztult koszorút szalaggal, vagy néhány tobozzal díszítsd.