A gardrób új ruhája – DIY szekrényfelújítás kezdőknek

Seufert-Szántó Orsolya
Írta: ,
A gardrób új ruhája – DIY szekrényfelújítás kezdőknek

A gardrób új ruhát kapott. Az egyszerű bükk helyett egy még egyszerűbb, fehér színben! Semmi, de semmi extra nem történt, csak átfestettem az unalmas, legkamubb bükk hatású, laminált forgácslapból készült szekrényemet, aminek szerintem nagyon is előnyére vált a csere és a helység ezzel teljesen átlényegült!

Nincs mit ezen nagyon részletezni. Adott volt egy gardrób, ami színvilágban abszolútdenem passzolt az egyáltalánsemmisenem-hez, de leginkább a hozzá legközelebb található nemrég átalakított fürdőszobához és a hálóhoz nem, melyből a gardrób nyílt.

Így nézett ki festés előtt:

A bútorgombok ezüstözött műanyag gombok voltak. Na, azt hiszem ezek napi fogdosása a fiókok és a szekrény ki-, benyitogatása során döbbentem rá, hogy sürgősen le szeretném cserélni őket!

Gardrób Makeover

Nincsen festés előcsiszolás nélkül, így első lépésben kénytelen voltam egy kis port csinálni. Na, nem kell azt hinni, hogy nekifeszültem a felületnek a csiszológéppel: hivatalos nevén egy „csiszoló tuskóval” és egy közepes erősségű csiszolópapírral (kb 100-as) feldörzsöltem a bútorlapokat. Műanyag bevonat lévén kell, hogy valamilyen tapadási felülete legyen a bútorlapnak, ezért a csiszolás. Az alapos portalanítást, majd egy száraz ruhával való áttörölgetést követően így jöhetett a festés. A fürdőszoba átfestésnél használt festéket, a TRINÁT UNITOP-ot használtam most is, ami két rétegben került a felületre. A festés gyorsan ment: az UNITOP, vizes bázisú festék lévén gyorsan száradt – 2 óra elteltével jöhetett a második réteg festék.

Fókuszban

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

3 óriási tévhit a hurutos köhögéssel kapcsolatban

Okos tetőablak: együtt a kényelem és a funkció