9 káprázatos és egyszerűen elkészíthető húsvéti dísz

9 káprázatos és egyszerűen elkészíthető húsvéti dísz

Címlap / Otthon / Hobbi / 9 káprázatos és egyszerűen elkészíthető húsvéti dísz

A tavaszi nagytakarítás, ablakpucolás és sütés-főzés közben ne felejtsük el, hogy a lakás húsvéti díszbe öltöztetése is fontos. Nem azért, hogy villoghassunk vele a szomszédok, vagy barátok előtt, hanem, mert jó érzést kelt az emberben, emlékezteti rá, hogy itt a megújulás évszaka!

Barka

Egy-két szál ebből a kifejezetten tavaszi, bolyhos virágú növényből, és garantált a jókedv. Tegyük őket padlóvázába, és rakjunk hozzá egy kis zöldet, esetleg aranyvesszőt, mely szintén ekkor virágzik.
Törekedjünk arra, hogy mindkét virág szára hosszú legyen, így sokkal szembeötlőbbek lesznek a szobában.

Kép forrása: Flickr WHERE id = springm

Tojásfa

Az előbbi koncepción elindulva, az elhelyezett barkákra aggathatunk apró festett, vagy magunk készítette tojásokat is. Ahhoz, hogy az ágakat ne húzza le a súly, a ráakasztott díszeket ki kell fújni.
Ez nem lesz egyszerű feladat, de ha bevonjuk párunkat, vagy a gyerekeket, akkor biztosan sokat fogunk nevetni közben.

Tojáscsibe

Egy kis kézügyességgel készíthetünk csibéket is, amelyekkel a lakást tudjuk dekorálni. Ehhez szükségünk lesz egy kifújt tojásra, egy kis papírra vagy nemezanyagra, filcre és madártollra.
A tojás kilukasztott végébe tűzzük bele a tollat, majd készítsük el a csibe fejét. Ehhez használhatunk papírt, nemezanyagot vagy egy másik tojásnak a felét, tetszés szerint. Rajzoljunk szemeket, ragasszunk taréjt és csőrt, és már kész is!

Koszorú

Bár eredetileg karácsonyi dísz, egy kis átalakítással könnyedén húsvétivá tehető. Az alapra drótozzunk rá papírból vagy fából készült virágokat úgy, hogy a körnek csak egy pontjából induljanak ki, de szépen ágazzanak szét.
A kompozíció közepébe ragasszunk egy-két szépen festett tojást, a karika szélére pedig tegyünk díszpillangót.

Tulipán

A legegyszerűbben húsvéti hangulatot teremteni egy csokor tulipánnal lehet. Ha van olyan vázád, amin nincsen semmilyen minta, akkor pedig egy egyedi tojásmintásra festett virágtartót is készíthetsz.

Cserépkosár

Fogj egy kerámiacserepet, tegyél bele egy kis műfüvet, két-három tojást, esetleg egy-két sárga, bolyhos műcsibét.
Magát a cserepet pedig díszítsd szalvétatechnikával bármely, neked tetsző mintával. Sokkal egyedibb és kreatívabb, mint egy egyszerű kosár.

Tojáscserép

Egy kis kézügyességet igénylő feladat. Fogj egy pár nagyobb tojást, és óvatosan törd le a tetejüket. Az üres héjak alját lukaszd ki, és tegyél bele egy kevés virágföldet.
Ezután ültess bele egy kókuszhagymát, és locsold szorgalmasan. Néhány nap múlva igen különleges asztaldíszre teszel szert. Ha ennél türelmetlenebb vagy, akkor a már kihajtott virággal is próbálkozhatsz.

Futó csibék

Színes papírból vágj ki két egyforma, egymás tükörképeiként megrajzolt csibeformát. Hajlíts drótból lábakat, melyeken a papírfigura biztonságosan egyensúlyozhat. A drótok végét ragaszd az egyik csibefél belső feléhez, majd fedd be a másik oldallal, és ezeket is ragaszd össze. Vágj ki két kört szárny gyanánt és ragaszd a csibe testéhez.
Nem baj, ha kicsit amorfak a csibéid, vagy éppen óriási lábakat sikerült applikálni hozzájuk és égimeszelőkké lettek. Ettől csak még viccesebbek és aranyosabbak.

Sült díszek

Nem csak papírból, vagy tojásból készíthetsz húsvéti díszeket. Szerezz egy csibe alakú tésztaszaggató formát. Ha ez nem sikerül, akkor szaggass egy nagyobb és egy kisebb kört, majd kézzel tépj hozzá csőrnek valót. Ezután a tésztát süsd ki, és ízlés szerint díszítsd például szamócából készült szemekkel.
A tojások elkészítéséhez nem kell más, csak egy nagy, kör alakú szaggató. A tésztakört kicsit nyomkodd meg a 2/3-ánál, így az alakja is megfelelő lesz. A díszítéshez használhatsz ételfestéket is. Ezeket, a díszeket, ráadásul, a vendégek el is fogyaszthatják, vagy te majszolhatod el őket, az esti filmnézés alkalmával.

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!