8 új tojásdíszítő technika, a pingáláson túl

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Ha unod már a hagyományos és megszokott tojásfestési technikákat, akkor ideje, hogy kipróbálj néhány kevésbé ismert megoldást. Ne aggódj, ezek sem bonyolultabbak, mint a megszokott technikák, mégis jóval látványosabbnak ígérkeznek.

Cukorkákkal tarkított színes tojások

Egész biztosan láttál már miniatűr cukorkákat te is, ha máshol nem, hát a fantasztikusan feldíszített tortákon. Jó helyen keresgélsz, a cukrászdákban, cukrászati kellékboltokban tudsz ilyen cukorkákhoz hozzájutni, s ezekkel máris háromdimenzióban díszítheted a festett, színezett húsvéti tojásaidat.

Persze, ha van otthon marcipánformázó készleted és fondantod, vagy esetleg keményre száradó gyurmád, akár maradék anyagból is elkészítheted a kisebb-nagyobb virágokat.

Szárítás után nincs más dolgod, mint óvatosan ráragasztani a tojásokra a szirmokat, vagy bármilyen más miniatűr díszt, és el is készült a modern külsejű, egyedi dekorációd.

Színes papírba csomagolt tojások

Nos, ha a legkisebb kézügyességgel áldott meg a sors, ám szeretnél különleges húsvéti hangulatot az otthonodba, akkor ezt a technikát neked találták ki. Miután megfőzted és kihűtötted, végül szárazra törölted a tojásokat, jöhet a csomagolás.

Ehhez színes krepp papírra lesz szükséged, amiből négyzet, vagy akár körformákat is kivághatsz. Helyezd a papír közepére a tojást, majd fogd össze úgy, hogy a keskenyebbik vége legyen felül. Itt a papírt kösd át egy szalaggal, rendezd el ízlésesen a kilógó részt, és lényegében el is készültél.

A szalagot megkötheted masniformában, díszítheted gombbal, de ha a kilógó papírfelületet külön-külön fogod össze, akkor máris megkaptad az aranyos nyuszifüleket.