8 őszi gyertyakompozíció, ami megszépíti az otthonod

Sándor Alexandra
Írta: ,
8 őszi gyertyakompozíció, ami megszépíti az otthonod

A gyertyák egész évben mesés hangulatot csempészhetnek a lakásba, ősszel és télen azonban lélekmelengető funkciójuk is van. Szemezgettünk a legeredetibb ötletek között, hogy egy kis kézműveskedéssel igazi gyönyörűséget alkothass.

Virágos-bogyós

Fogj egy színes kaspót, töltsd ki valamilyen kemény és hőálló dologgal, ami a beleállított gyertyát stabilan megtartja – megteszi akár egy régi, feje tetejére állított pohárka –, majd ízlés szerint erősíts virágokat és terméseket az oldalára.

Mivel a kaspó és a természetes elemek egyaránt élénk árnyalatúak, a gyertya akár egyszerű fehér is lehet.

A tartósság érdekében művirágokra és –termésekre is hagyatkozhatsz, amelyek akár hosszú heteken keresztül díszítik a lakásodat.

Persze, mind mű, mind pedig a szabadból szermányolt kiegészítők esetén is ügyelned kell, hogy ne kerüljenek a láng néhány centiméteres közelébe.

Színpompás koszorú

Miért várnál adventig a koszorúra? Tulajdonképpen egész évben készíthetsz ilyen dekorációt, csak mindig a megfelelő alapanyagból!

Fenyőágak helyett még az őszi virágok ölelik körül a gyertyát, amiből akár egyetlen darab is elég a látványos végeredményhez.

A gyertya átmérőjénél nem sokkal nagyobb edénykét (például régi csészét vagy egy alacsonyabb peremű, kiürült illatgyertya üvegét) kívülről burkolj be vékonyan tűzőhabbal, amibe aztán beszurkálhatod a virágokat és a bogyókat.

Csak rajtad múlik, hogy a természet kincseit használod fel, vagy esetleg mű darabokat veszel a boltban!

Fókuszban

Az 5 kedvenc húsvéti süteményem, amit legszívesebben mind elkészítenék idén

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba