7 kreatív hobbi 2020-ra - Melyiket választod az új évre?

Nagy Niki
Írta: ,

Sokunk újévi fogadalma volt, hogy belevágunk valami újba 2020-ban – ha te is hasonlót ígértél meg magadnak, és szeretnéd is betartani, akkor válassz az alábbi hobbik közül! Garantáltan felvillanyoz, ha kipróbálsz egy új időtöltést, olyat, amit soha nem csináltál még azelőtt.

Kötögetés Kép forrása: melic/depositphotos.com

Bármilyen furcsán is hangzik, a kötögetés kezd visszajönni a divatba, ami talán pont annak köszönhető, hogy a világunk tényleg nagyon felgyorsult, egyre több inger ér minket, és a nem ehhez szokott agy keresi a kibúvót.

A kötögetés, horgolás és társai segítenek lelassítani a mindennapokat, ráadásul monotonitásuk miatt nagyon jól kikapcsolják az agyat is, pihentetnek, felfrissítenek.

Kutatások már kimutatták, hogy a monoton munkavégzés nagyon jó ellenszere lehet a túlpörgésnek és a folyamatos információfogyasztásnak.

Bármennyire úgy gondolod, hogy semmi tehetséged nincs hozzá, van egy jó hírünk: hobbiszinten mindenki meg tud tanulni festeni!

Nem véletlen, hogy olyan jól mennek a borozós, festegetős estek, amikor mindenkinek egy-egy híres festményt kell lemásolnia: ha elsajátítod a technikát, már fél sikered van, és ugyan lehet, hogy nem leszel Picasso, szórakozásból igenis alkothatsz szépet.

 

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba