7 alternatív karácsonyfa ötlet

Jankovics Anna
Írta: ,
7 alternatív karácsonyfa ötlet

Minden évben felvetődik a kérdés, hogy a karácsonyfa igazi, vagy műfenyő legyen-e. Felvetődik a kérdés, hogy megéri-e annyi fenyőt kivágni, csupán csak azért, hogy pár napig gyönyörködhessünk benne. Felvetődik az is, hogy milyen díszeket rakjunk a fára.

Miért jobb megoldás?

Első érv, hogy csak egyszer kell megvenni. Nem hullik a tűlevél, amit szinte lehetetlen kitakarítani. Bár sok helyen rituálénak számít, de nem kell a talpba faragással vesződni, és ki sem kell dobni. Mivel kivágni sem kell, kíméli a környezetet - ugyanis hiába ültetnek olyan fenyőerdőket, melyek erre a célra valók.
Magyarországon alig vannak - vagy talán nincsenek is - olyan helyek, ahol őshonosnak mondható a fenyő. Viszont, helyette lehetne őshonos fákat is ültetni, melyek több szempontból is hasznosak lennének.

A rajzolt

Ez leginkább kislakásokba, vagy a gyerekszobába illik. A viszonylag élethű fenyőrajztól kezdve a nonfiguratív ábrázolásig minden belefér, a helység, a lakás stílusát követve.

Nem feltétlenül kell a díszeket felrajzolni, fel is lehet erősíteni őket a falra, mint az igazira. Akár táblafestékkel is felfesthetjük a fa alapját, amire krétával csodás díszeket rajzolhatunk!
Azt viszont érdemes végig gondolni, hogy ha nem akarjuk egész évben ezt nézni, akkor ez a karácsonyfa csak lakás festés előtt szerencsés.